Русия последователно, стъпка по стъпка, ще решава задачите, поставени в

...
Русия последователно, стъпка по стъпка, ще решава задачите, поставени в
Коментари Харесай

Путин: Използваме сила, за да спрем войната, която Западът започна

Русия поредно, малко по малко, ще взема решение дилемите, сложени в границите на ОССЕ, съобщи съветският президент Владимир Путин.

" За да се подсигурява сигурността на нашата страна, с цел да се отстрани опасността, която съставлява неонацисткият режим, открил се в Украйна след преврата от 2014 година, беше взето решение за осъществяване на специфична военна интервенция. Ще се оправяме малко по малко, деликатно и поредно с провокациите, пред които сме изправени ", съобщи Путин в обръщението си към Федералното заседание във вторник.

Той стартира речта си, като повтори опорните точки, които използваше през миналата година: че Вашингтон, така наречен Запад, страните от НАТО и Вашингтон са " почнали войната " и са изцяло виновни за разразяването на спора при започване на 2022 година Русия единствено, сподели Путин, " е употребила и употребява мощ, с цел да спре войната ", която Западът е отприщил. " Естествено, че ще създадем всичко, с цел да отдалечим заканите от нашите граници ", уточни съветският президент.

Нов миг от аргументацията на Путин през днешния ден беше заявката, че Русия е била наясно, че следва удар по Крим и Севастопол, защото западните страни са насърчили Украйна да направи това.

Владимир Путин също по този начин акцентира, че " още преди началото на специфичната военна интервенция Киев е преговарял със Запада за доставките на системи за противовъздушна защита, самолети и друго тежко съоръжение за Украйна. " Повтори и тезата за определяне на био и химически лаборатории в Украйна, както и уточни, че режимът в Киев е правел всичко допустимо да се снабди с нуклеарно оръжие. " В края на краищата, ние говорихме за това обществено ", съобщи Путин.

Президентът акцентира, че от 2014 година насам Донбас " се бори, пази правото да живее в личната си земя, да приказва на родния си език, бори се и не се предава под блокадата и непрекъснатия обстрел, нескритата ненавист от страна на киевския режим, има вяра и чака Русия да пристигна на помощ ".

" Междувременно, и вие добре знаете това, ние направихме всичко допустимо, в действителност всичко, което можехме, с цел да решим този проблем с мирни средства. Търпеливо водихме договаряния за кротичък излаз от този доста сложен спор. Но зад тила ни се приготвяше напълно друг сюжет ", сподели Путин. Той дефинира и Минските съглашения и работата на така наречен Нормандски формат като двуличен от страна на западните страни. Според президента обещанията на " западните управници, техните уверения за блян към мир в Донбас са се оказали, както в този момент виждаме, " фалшификат и жестока неистина ".

" Те просто бавеха времето, занимаваха се с марионетки, затваряха си очите за политическите убийства, за репресиите на киевския режим, за издевателствата над вярващите. Те от ден на ден насърчаваха украинските неонацисти да правят терористични дейности в Донбас. ", добави Путин. Като доказателство този път съветският президент уточни легиона " Еделвайс " и не загатна " Азов " или " Десен бранш ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР