Русия получава материали от Иран за изграждане на фабрика за

...
Русия получава материали от Иран за изграждане на фабрика за
Коментари Харесай

Белият дом: Русия създава завод за ирански дронове на своя територия

Русия получава материали от Иран за създаване на фабрика за дронове " Шахид " на своя територия, която " може да стартира да действа при започване на идната година ", предизвести в представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, представен от Агенция Франс Прес.


Белият дом разгласява сателитна фотография на местоположението на бъдещия цех в специфичната икономическа зона Елабуга, на към 900 км източно от Москва.

" Военното партньорство сред Русия и Иран наподобява се задълбочава ", сподели Кърби, като се базира на информация от американското разузнаване.

В изказването се споделя, че Съединени американски щати ще разгласяват нова държавна рекомендация в помощ на бизнеса и задгранични държавни управления, " с цел да се подсигурява, че те не способстват по нехайство за иранската стратегия за безпилотни летателни апарати ".

Вашингтон счита, че Русия е получила стотици бойни дронове, както и обвързвано с тях съоръжение от Иран.

По данни на Съединени американски щати дроновете са създадени в Иран, изпратени са през Каспийско море и по-късно са употребявани за оперативни цели от съветските сили против Украйна.

" През последните седмици Москва употребява ирански безпилотни летателни апарати, с цел да нанася удари по Киев и да тероризира украинското население ", добави Кърби.

Вашингтон сигнализира за напъните на Москва да стартира сама да създава ирански безпилотни летателни апарати.


" Разполагаме с информация, че Русия получава от Иран материали, нужни за построяването на цех за произвеждане на дронове ", съобщи представителят на Белия дом.

Според него Иран на собствен ред се стреми да закупи от Русия спомагателни изтребители Су-35, бойни хеликоптери, радари и учебно-бойни самолети ЯК-130.

" Ще продължим да постановяваме наказания на участниците в прехвърлянето на иранско военно съоръжение към Русия за потребление в Украйна ", безапелационен е Кърби.

Иран неведнъж е отхвърлял обвиняванията на Съединени американски щати, че изпраща военни доставки на Русия по време на войната ѝ против Украйна, която продължава към този момент втора година.

Конфликтът съживи съдействието сред Москва и Техеран, които са изправени пред възходяща интернационална изолираност.

Двете страни неотдавна оповестиха построяването на железопътна връзка, целяща да заобиколи обичайните направления по море и интернационалните наказания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР