Русия: полетите на нашите ВВС над Черно море не са

...
Русия: полетите на нашите ВВС над Черно море не са
Коментари Харесай

Русия: полетите на нашите ВВС над Черно море не са заплаха за Великобритания

Русия: полетите на нашите Военновъздушни сили над Черно море не са опасност за Англия
Действията на съветските въоръжени сили, в това число полетите на Военнокосмическите сили над акваторията на Черно море подхождат на нормите на интернационалното право и по никакъв метод не заплашват Англия и нейните съдружници, съобщи пресаташето на посолството на Руската федерация в Лондон.

Изявлението на легацията идва в отговор на известието на Министерството на защитата на Обединеното кралство, че на 23 август английски изтребители, основани в Румъния, са били вдигнати във въздуха за прехващане на съветски боен аероплан, който е правил „ провокационни дейности “ в небето над Черно море.

„ Всички дейности на въоръжените ни сили изцяло подхождат на интернационалното право и по никакъв метод не заплашват Англия “, съобщи представителят на съветското посолство.

„ Можем да разберем когато Кралският флот съпровожда кораби на съветския ВМФ, които минават през Ламанша, в непосредствена непосредственост до английското крайбрежие… Каква опасност обаче, даже теоретическа, може да съставлява за Англия и нейните съдружници съветски патрулиращ аероплан, който лети наоколо до съветските крайбрежия, на разстояние повече от две хиляди километра от Британските острови “, запитаха от дипломатическото посланичество на Руската федерация в Лондон.

В петък министърът на защитата на Обединеното кралство Гевин Уилямсън окачестви дейностите на съветската страна като „ провокация “ и съобщи, че страната му е подготвена да насочи „ ясно обръщение “ като поддържа своите източноевропейски съдружници и „ отговори на всеки акт на експанзия “. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР