Русия поиска Службата за сигурност на ООН да се срещне

...
Русия поиска Службата за сигурност на ООН да се срещне
Коментари Харесай

Русия поиска среща на Съвета по сигурност на ООН заради случая „Скрипал“

Русия изиска Службата за сигурност на Организация на обединените нации да се срещне по отношение на отравянето на съветския разузнавач Сергей Скрипал. Това съобщи представителят на страната в Организация на обединените нации. Василий Небезня сподели, че Русия е поискала среща в четвъртък от 19:00 по Гринуич след нападките от страна на английското държавно управление, че Москва стои зад офанзивата.

По-рано през днешния ден се организира срещата на Организацията за възбрана на химическите оръжия, на която Англия разкритикува грубо " извратения " апел на Москва за взаимно следствие на отравянето на някогашен съветски двоен сътрудник. " Предложението на Русия за взаимно британско/руско следствие по отношение на случая в Солсбъри е извратено. Това е диверсионна тактичност ", сподели в Туитър английската делегация в Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО).
Малко по-късно съветският президент Владимир Путин съобщи: „ Ние чакаме, че здравият разсъдък ще надделее, и че този случай няма да е повода за вредите, които виждаме в последно време върху интернационалните взаимоотношения”.
т на външното министерство на Русия Мария Захарова пък попита Англия „ Къде са животните и в какво положение са? Защо английската страна още не е загатнала нищо за тях? Говорим за живи същества и в случай че се употребяват токсични сътрудници тези същества евентуално са страдали”, добави Захарова. „ Ние имаме достоверна информация, че Скрипал са имали домашни любимци в къщата си”, заяви Захарова по време на брифинг. „ Това е директно обвързвано със случая, изключително в случай че приказваме за офанзива с химическо оръжие. Има много улики, че отравянето им се е случило в дома им”, добави тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР