Русия поиска от държавите членки на НАТО да се задължат

...
Русия поиска от държавите членки на НАТО да се задължат
Коментари Харесай

Русия поиска НАТО да се откаже от всякаква военна дейност в Източна Европа

Русия изиска от страните членки на НАТО да се задължат да спрат по-нататъшното разширение на алианса, като изключително упорства Украйна в никакъв случай да не бъде включвана в него. Това се показва в план на контракт за сигурност, който е бил предаден на Съединени американски щати, заяви съветската телевизия РБК.

В документа се упорства също страните от НАТО, при положение на подписване на съглашения, да се откажат от провеждането на всякаква военна активност на територията на Украйна, както и в „ други страни от Източна Европа, Закавказието и Централна Азия “.
Петков в Брюксел: България споделя позицията на НАТО и Европейски Съюз за Украйна
Новоизбрният министър председател Кирил Петков, който е на посещаване в Брюксел, се срещна тази заран с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг...
Прочети повече
По думите на заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков в изявление за Интерфакс, Русия упорства за отдръпване на решението от 2008 година, че Украйна и Грузия ще станат членки на НАТО. Отмяната на това решение би била " дребна стъпка, само че в вярната посока ", разяснява той.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР