Русия подкрепя Сърбия и е готова да й окаже необходимата

...
Русия подкрепя Сърбия и е готова да й окаже необходимата
Коментари Харесай

Русия подкрепя Сърбия, готова е да й окаже помощ за запазване на суверенитета, заяви Медведев

Русия поддържа Сърбия и е подготвена да й окаже нужната помощ за опазване на суверенитета и териториалния интегритет, съобщи през днешния ден съветският министър председател Дмитрий Медведев в тирада пред депутатите в сръбската Скупщина, съобщи Танюг.

Медведев акцентира, че Русия е извънредно за спокойно решение на съществуващите проблеми на основата на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Искаме обстановката на Балканите да остане постоянна и сигурна и желаеме да развиваме съдействие с всички балкански страни ", съобщи съветският министър председател.

Той сподели, че битката за националните ползи в международен проект не се опълчва на модела на глобализация и отвореното общество, само че националната еднаквост е в основата на всяка държавност. Затова е значимо запазването на националните ползи, акцентира Медведев.

Руският министър председател съобщи, че Москва постоянно е ценяла и ще цени това, че Белград " зае доста премерена позиция в оня интервал, когато Европейски Съюз и Съединени американски щати въвеждаха наказания против Русия ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР