Русия подкрепя Китай за политиката му в Азия, включително и

...
Русия подкрепя Китай за политиката му в Азия, включително и
Коментари Харесай

Лавров: Русия подкрепя Китай за позицията му за Тайван и по други въпроси

Русия поддържа Китай за политиката му в Азия, в това число и рецензиите на Пекин против устрема на Съединени американски щати да разширят въздействието си в Азиатско-тихоокеанския район и против " умишлените опити " на Вашингтон да нагнетява напрежението към Тайван.

Това декларира в оповестено през днешния ден изявление за официоза " Росийская газета " по случай 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Пекин и Москва съветският външен министър Сергей Лавров, представен от Ройтерс.

Лавров също по този начин прави оценка високо " уравновесената и поредна " позиция на Китай за войната в Украйна и добавя, че и двете страни желаят да отстранен проблемите, които стоят в основата на спора, написа бТА.

Министърът съобщи, че Москва и Пекин споделят сходни възгледи в " оценката на рисковете, свързани с опитите на Запада за разширение на въздействието си в Азиатско-тихоокеанския район ".

" Съединени американски щати и техните спътници съзнателно нагнетяват напрежението в Тайванския пролив ", показва Лавров в изявлението.

" В нарушаване на правилото за " един Китай ", който признават, те ускоряват връзките си с управляващите на острова. Позицията на Русия по въпроса за Тайван се показва в неизменима поддръжка за териториалната целокупност на Китай, изразена на разнообразни нива, в това число и на най-високо ниво ", обобщава Лавров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР