Русия подарява на Сирия съвременни системи за ПВО С-300 Фаворит,

...
Русия подарява на Сирия съвременни системи за ПВО С-300 Фаворит,
Коментари Харесай

Handelsblatt: Израел ще бомбардира „подаръка” на руснаците още щом Асад го „разопакова”

Русия подарява на Сирия модерни системи за Противовъздушна отбрана С-300 „ Фаворит ”, написа немският вестник Handelsblatt в обявата си „ Nach US-Luftangriff – Russland schenkt Syrien moderne Abwehr-Raketen ”. Те са отговорът на Кремъл за авиационния удар на Съединени американски щати по Дамаск, твърди създателят Андре Балин.

Това единствено може да нажежи обстановката в района, твърди журналистът. „ Не е изключено Израел да счете разполагането на ракетни установки като опасност за своята сигурност и да ги бомбардира” – отбелязва Балин.

„ Много медии вършат такива догатки. Те се базират на някогашния началник на израелското военно разузнаване Амос Ядлин. Според него, израелците във всички случаи ще унищожат системите С-300, в случай че ги разположат на територията на Сирия.”

Немският публицист обръща внимание, че сирийският президент Башар Асад чака ракетите от 2010 година Тогава ставало дума за комерсиална договорка, само че в този момент това е „ военна помощ на безплатна основа”, прецизира създателят Андре Балин.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР