Русия почти e удвоила приходите си от продажба на изкопаеми

...
Русия почти e удвоила приходите си от продажба на изкопаеми
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: Ето колко спечели Русия от енергийни ресурси за два месеца

Русия съвсем e удвоила приходите си от продажба на изкопаеми горива на Европейски Съюз през двата месеца от началото на войната в Украйна, като се възползва от покачващите се цени на природен газ и нефт, оповестява английският " Guardian”, написа " Телеграф ".

Според изданието, Русия е получила към 62 милиарда евро от експорт на петрол, газ и въглища през двата месеца след началото на нашествието, съгласно разбор на придвижването на корабите и товарите на Центъра за проучвания на силата и чистия въздух.

За Европейски Съюз вносът е бил към 44 милиарда евро за последните два месеца, спрямо към 140 милиарда евро за цялата 2021 година, или почти 12 милиарда евро на месец.

Проверката на " Guardian” недвусмислено демонстрира, че макар глобите, Русия продължава да се облагодетелства преобладаващата си роля на енергийната сцена. Доставките на недопечен нефт от Русия до задгранични пристанища са намалели с 30% през първите три седмици на април, спрямо равнищата през януари и февруари, преди нашествието, съгласно данните на CREA. Но по-високите цени, които Москва към този момент може да дефинира за своя нефт и газ, значат, че приходите й са се повишили, макар опитите на Запада да наложи ефикасни наказания.

Според " Guardian”, Русия на процедура е хванала Европейски Съюз в капан, в който по-нататъшните ограничавания ще покачат цените в допълнение, смекчавайки санкционните удари против Москва. Германия е най-големият вносител през последните два месеца. Страната е платила към 9 милиарда евро. Италия и Нидерландия също са платили сериозна сума на Русия за природен газ – надлежно към 6,8 милиарда евро и 5,6 милиарда евро.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР