Русия почерня от скръб! Ден на национален траур за жертвите

...
Русия почерня от скръб! Ден на национален траур за жертвите
Коментари Харесай

Русия почерня от скръб! Ден на национален траур за жертвите от касапницата в Москва

Русия почерня от тъга! Ден на народен печал за жертвите от касапницата в Москва.

В Русия през днешния ден е Ден на общонационален печал поради зверската терористична офанзива, осъществена в Crocus City Hall в Красногорск край Москва на 22 март, петък.

Руският президент Владимир Путин разгласи 24 март за ден на печал. Той изрази дълбоки съболезнования и даде обещание всякаква нужна помощ на жертвите и фамилиите на жертвите. С думи на признателност президентът се обърна към пожарникарите, спасителите, лекарите и елементарните руснаци, помогнали за спасяването на хората от центъра.

Путин също увери, че управляващите ще подхващат всички нужни ограничения за изясняване на детайлностите към закононарушението, идентифициране и наказване на „ всички, които стоят зад терористите, подготвили това закононарушение “.

Вече са арестувани 11 съпричастни, измежду които 4-ма директни причинители. Разузнавателните служби не престават да разпознават съучастниците.

Цяла Русия скърби за починалите при терористичната офанзива. От 23 март в разнообразни градове се организират възпоменателни събития. Някои райони към този момент вкараха печал от 23 март. В редица от тях, да вземем за пример в Кузбас, той ще бъде три дни.

В Санкт Петербург се появиха спонтанни мемориали на Пътя на Василевския остров и покрай постройката на Руската национална библиотека (РНБ) на Московски проспект. В Перм жителите носят цветя на площада на уралските доброволци, в Оренбург – на стелата „ Ангел на мира “.

В Ижевск, Казан, Нижни Новгород, Пенза, Чебоксари и Уфа породиха спонтанни монументи. В Петрозаводск свещи се палят на брега на Онежкото езеро. А в Нарян-Мар поставят цветя в културния център Арктика, макар 20-градусовата слана и вятъра.

Жителите на Налчик и Черкеск, Пятигорск и Махачкала излизат по улиците с цветя и играчки. В Беслан, който знае от първа ръка за ужасите на тероризма, в събота беше проведено възпоменателно събитие в учебно заведение № 1 – това, което беше завладяно от бойци преди 20 години.

В Симферопол, на централния площад, надписът „ Москва, ние скърбим “ беше подложен със свещи. Очаква се непринудено зародилите монументи да продължат да съществуват и през днешния ден, като в същото време ще се появят нови.

Като част от траура всички развлекателни събития и действия са анулирани. Телевизионните канали трансформираха графика си на лъчение, премахвайки хумористични стратегии от него. Това направиха да вземем за пример в Gazprom Media. (управлява NTV, TNT, „ Петък! “, TV-3, TNT4, „ Мач ТВ “, „ Мач! Държава “, „ Събота! “) и VGTRK. Канал 1 също отхвърли реклама.

Във връзка с нещастието московските театри анулираха представленията, планувани за 23 и 24 март. Сред тях са премиерните представления в Театъра. В. В. Маяковски и други Обявените продукции не се състояха в Болшой и Мали театри, RAMT, Московския живописен спектакъл на името на. Чехов, Театър на сатирата, Ленком Марк Захаров и други културни институции.

Подобно решение взеха Кремълският замък, Московската държавна консерватория на името на П. И. Чайковски и концертната зала Зарядие. Веригата кино „ Каро “ разгласи прекъсване на активността си този уикенд. и „ Москино “. На 24 март залите от мрежата на кино Мираж също няма да работят.

Музеите в Москва са отворени за вход, само че без обществени събития. В 12:00 московско време е планувано да бъде оповестена минута безмълвие – всички федерални музеи ще се причислят към тази акция на паметта. В знак на тъга за жертвите Музеят на успеха на хълма Поклонная ще бъдат запалени свещи на десетки плазмени екрани.

Някои спортни събития няма да се състоят през идващите дни. Приятелският мач на съветския народен тим против тима на Парагвай, който се очакваше в понеделник във ВТБ Арена в Москва, беше анулиран. Освен това Руският футболен съюз анулира мачове от шампионати под негова закрила, които бяха планувани за уикенда – мачове от втора и трета дивизия на съветското състезание, както и мачове от националния шампионат измежду женските тимове.

Някои страни също оповестиха печал в символ на взаимност с Руската федерация. Това направиха да вземем за пример управляващите в Никарагуа, Република Сръбска и Абхазия.

Властите на Англия, Германия, Испания, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и редица други страни осъдиха терористичната офанзива и показаха думи на поддръжка към съветския народ. Интерпол съобщи, че е подготвен да помогне на Руската федерация в следствието.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова изрази благодарността на съветската страна към „ всички, които не останаха безразлични пред лицето на нещастието “. В същото време, в светлината на продължаващото следствие, тя акцентира, че Москва ще предприеме всички нужни стъпки, с цел да подсигурява, че интернационалната общественост най-сетне ще се разсъни от „ това западно замайване от „ всепозволеност “ към режима в Киев под претекст за противопоставяне на Русия.

Източник: ТАСС

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР