Русия по никакъв начин не пречи на износа на зърно

...
Русия по никакъв начин не пречи на износа на зърно
Коментари Харесай

Песков: Русия не пречи на износа на зърно на кораби от черноморските пристанища

Русия по никакъв метод не пречи на износа на зърно на кораби от черноморските пристанища, казусът е минирането на пристанища и крайбрежните води, проведено от украинска страна. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, предава ТАСС.

„ Ако Украйна си направи труда да премине към почистване на пристанища или обезпечаване на безвредно морско корабоплаване, тогава Русия ще бъде подготвена да спомага за ескортиране на кораби, натоварени със зърно до интернационалните води. Русия не основава никакви спънки тук, Русия не минира тези пристанища. Продължаваме да се занимаваме с този въпрос ", добави още Песков.

Песков акцентира, че проблемите с доставките на зърно в този момент са непрекъснато на дневен ред. „ Тази тематика се разисква по разнообразни канали. Наистина, евентуално сме на прага на доста, доста дълбока продоволствена рецесия, обвързвана с въвеждането на безусловно противозаконни ограничавания, ограничавания против един от главните международни снабдители, т.е. нас, Русия, и свързани с дейностите на украинските управляващи, които минираха подстъпите към черноморските пристанища и надлежно не изпращат пшеница оттова, макар че Руската федерация не се намесва по никакъв метод “, съобщи Песков.

Също по този начин Песков, разяснявайки изказванията на Анкара, че Москва и Киев са реагирали позитивно на предлагането на Турция да посредничи при изтеглянето на украински кораби със зърно, съобщи, че до момента не са реализирани съответни съглашения: „ Няма тъкмо съглашение. Действително, както турската страна, по този начин и другите страни получиха в детайли пояснение от президента на Русия Владимир Путин. Всички държавни и държавни ръководители, с които бяха извършени диалози неотдавна, и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш получиха подробните пояснения на Путин за това, че Русия не попречва прекосяването на кораби, натоварени със зърно. “

В същото време Песков удостовери, че се възнамерява посещаване на съветския външен министър в Турция, както по-рано съобщи формалният представител на турския президент Ибрахим Калин, само че представителят на Кремъл не посочи нито датата, нито дневния ред на това посещаване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР