Русия планира до края на годината да достави на Сърбия

...
Русия планира до края на годината да достави на Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия се уреди с руски МиГ-29

Русия възнамерява до края на годината да достави на Сърбия шест използвани изтребителя МиГ-29, които бяха подарени на сръбската войска още през декември 2016 година, оповестява сръбският портал Инсайдер.

Това съобщи шефът на съветската Федерална работа за военно съдействие Дмитрий Шугаев по време на авиационно ревю Макс 2017 край Москва.

Шугаев сподели още, че Русия преглежда и "евентуални доставки " на ракетна система С-300 за Сърбия, заяви организация "Спутник ". С-300 е отбранителна система "земя-въздух ", която е в положение за порази балистични ракети с дребен и междинен обхват и крилати ракети, отбелязва организацията.

Преди половин година тогавашният министър председател и сегашен президент на западната ни съседка Александър Вучич заяви, че Москва е подарила на Сърбия 6 самолета "МиГ-29 ".



Споразумението с Русия не бе публично оповестено и обществеността не е осведомена с изискванията, против които Белград ще получи изтребителите, показва "Инсайдер ". Знае се единствено, че всички разноски за ремонт, рационализация и поддръжка на бойните машини ще костват на сръбските данъкоплатци към 185 милиона евро.

Русия би трябвало да достави на Сърбия и 30 танка "Т-72С " втора ръка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР