Русия планира да построи военноморска база на брега на Черно

...
Русия планира да построи военноморска база на брега на Черно
Коментари Харесай

Русия ще строи нова черноморска военна база в Абхазия

Русия възнамерява да построи военноморска база на брега на Черно море в сепаратисткия район на Грузия Абхазия, съобщи пред съветския в. " Известия " след среща с съветския президент Владимир Путин водачът на района, съобщи Ройтерс.

Самообявилият се за президент на подкрепяния от Русия сепаратистки район Аслан Бжания сподели, че е било подписано съглашение за определяне на непрекъсната военноморска база в района на Очамчира. " Подписахме съглашение и в близко бъдеще ще има непрекъсната военноморска база на съветския военноморски флот в Очамчирска област ", съобщи Бжания пред " Известия ". " Целта на всичко това е да бъде нараснало равнището на отбранителните качества както на Русия, по този начин и на Абхазия и този вид взаимоотношение ще продължи ", сподели още той. " Има и неща, за които не мога да приказвам ", добави Бжания.

Русия призна Абхазия и различен сепаратистки район, Южна Осетия, за самостоятелни страни през 2008 година, откакто съветски войски отблъснаха опит на Грузия да си възвърне контрола над Южна Осетия в траяла пет дни война, която завърши на 12 август 2008 година.

Вестник " Уолстрийт джърнъл " заяви, че в резултат на украински офанзиви Русия е изтеглила по-голямата част от Черноморския си флот от неговата съществена база в анексирания Крим. Агенция Ройтерс отбелязва, че за момента не е получила отговор от Русия на свое питане за коментар на тази информация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР