Русия планира да постри магистрала до Крим на стойност $1,5

...
Русия планира да постри магистрала до Крим на стойност $1,5
Коментари Харесай

Pycия щe пpaви нoвa мaгиcтpaлa дo Kpим нa cтoйнocт $1,5 млpд.

Русия възнамерява да постри автомагистрала до Крим на стойност $1,5 милиарда в опит да понижи фрапантно времето за пътешестване и да развие туризма на полустрова, който анексира от Украйна през 2014 година, предават съветски медии.

Първата част ще бъде дълга 68 км. и ще коства съвсем 60 милиарда рубли ($919 млн.). Общо, автомагистралата би трябвало да доближи 119 км.

Проектът е част от серия вложения, които би трябвало да свържат Крим с Русия. Общият им размер доближава $7,7 милиарда (500 милиарда рубли), съгласно вестник "Ведомости ". Те включва построяването на моста на Керченския пролив, който ще коства $3,48 милиарда Други $2,53 милиарда са ориентирани за 250-километровата автомагистрала "Таврида ", която продължава от моста към полуострова.

По-големият брой гости от Русия в Крим изтощава актуалната инфраструктура, която не може да се оправи с притока на коли, изключително през лятото.

Изграждането на новата автомагистрала ще понижи времето за пътешестване от Краснодар до моста от 2 часа и 40 минути в този момент до 1 час и 50 минути, както и ще усили потенциала. Първоначално управляващите обмисляха да реконструират актуалната инфраструктура, само че бе решено, че построяването на нова автомагистрала ще бъде по-евтино.

Краснодар е измежду най-бързо растящите градове в Русия, като притегля мигранти поради по-топлия си климат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР