Русия планира да обслужва външния си дълг в рубли, заяви

...
Русия планира да обслужва външния си дълг в рубли, заяви
Коментари Харесай

Русия планира да плаща външния си дълг в рубли по схемата като за газа

Русия възнамерява да обслужва външния си дълг в рубли, съобщи в изявление за вестник ”Ведомости ” министърът на финансите Антон Силуанов. Той изясни, че за задачата ще бъде приложена скица, сходна на тази, по която заплащат потребителите на съветски природен газ.

Антон Силуанов посочи, че механизмът за заплащане на съветските газови доставки ще бъде прибавен в противоположен ред. Всички кредитори ще би трябвало да си открият по две сметки в съветска банка - в рубли и в задгранична валута надлежно, съобщи БНР. Русия ще превежда рубли по първата сметка, Националният разчетен депозитар, който е поделение на Московската борса, ще конвертира сумите във валута, след което те ще постъпват по втората сметка.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че няма справедливи аргументи за оповестяване на механически банкрут в Русия.

“Има пари и подготвеност да бъдат платени - в рубли или по скица, която може да бъде по-удобна за държателите на скъпи бумаги ”, уточни Песков.

Ще напомня, че на 24 май министерството на финансите на Съединените щати не удължи лиценза на Русия за обслужване на външния дълг в долари. Задълженията на страната по облигационните заеми възлизат на 37 милиарда $. За да избегне механически банкрут, Русия би трябвало да извърши идващите заплащания на 23 и 24 юни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР