Русия отрича да е извършвала зверства или да взима под

...
Русия отрича да е извършвала зверства или да взима под
Коментари Харесай

Руските войски са изтезавали до смърт жертвите си Украйна, твърди ООН

Русия отхвърля да е правила зверства или да взима под прицела си мирните поданици в Украйна

Руските способи на мъчение в окупираните елементи на Украйна са толкоз брутални, че някои от жертвите са били измъчвани до гибел, заяви през днешния ден проверяващият орган на Организация на обединените нации, представен от Ройтерс.

Ерик Моус, ръководител на Комисията по изследвания за Украйна, сподели пред Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида в Женева, че екипът му " е събрал още доказателства, които сочат, че методите на мъчение от страна на съветските въоръжени сили в зоните под техен надзор са необятно публикувани и систематични ".

" В някои случаи изтезанията са осъществявани с такава грубост, че предизвикали гибелта на жертвата ", сподели той.

Комисията на Моус посети елементи на Украйна, които преди са били под контрола на съветските сили, като да вземем за пример Херсонска и Запорожка област, и е разкрила, че изтезанията са били осъществявани главно в центрове за задържане, ръководени от съветските управляващи. По-рано комисията заяви, че нарушаванията на съветските сили в Украйна, в това число и изтезанията, може да се преглеждат като закононарушения против човечеството.

Русия отхвърля да е правила зверства или да взима под прицела си мирните поданици в Украйна. Москва получи опция да отговори на изказванията по време на чуването в съвета, само че в него не участваше съветски представител.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР