Русия отрече твърденията на Украйна, че бойци от руската наемническа

...
Русия отрече твърденията на Украйна, че бойци от руската наемническа
Коментари Харесай

Русия отрича Вагнер да са превземали ядрена база по време на бунта

Русия отхвърли изказванията на Украйна, че бойци от съветската наемническа група " Вагнер " са се пробвали да се снабдят с нуклеарни оръжия по време на несполучливия протест през юни , оповестява " Ройтерс ".

Кремъл не разполага с такава информация, съобщи представителят Дмитрий Песков. По негови думи изказванието наподобява като дезинформация.

Вчера ръководителят на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов съобщи, че наемниците от " Вагнер " са - известна като " Воронеж-45 " - в опит да се снабдят с дребни нуклеарни устройства от руско време, с цел да " вдигнат залога " на своя протест. " Защото, в случай че си подготвен да се биеш до последния човек, това е едно от оборудванията, които доста подвигат залога ", акцентира Буданов.
 Украйна: Бойците от
Украйна: Бойците от " Вагнер " доближиха съветска нуклеарна база по време на протеста

Наемниците са се пробвали да се снабдят с нуклеарно оръжие, с цел да " вдигнат залога "

По негови думи единствената бариера сред бойците на " Вагнер " и нуклеарните оръжия са били вратите на нуклеарното вместилище. " Вратите на склада са били затворени и те не са влезнали в техническата секция ", ​​уточни той.

Буданов не даде доказателства за изказванието си и отхвърли да разкрие какви полемики - в случай че е имало такива - са се провели със Съединените щати и други съдружници по отношение на случая. Той не изясни и за какво след това бойците са се изтеглили от базата.

Бойците от " Вагнер " се сражаваха паралелно с съветските войски в Украйна. Пригожин има от дълго време тленен спор с висшето военно управление на Русия, който на 24 юни ескалира във въоръжен протест, в който той поведе своите бойци към Москва. Не след дълго обаче към следена от Русия територия в Източна Украйна подписано в събота с посредничеството на беларуския водач Александър Лукашенко.

Беше контрактувано даването на имунитет на бунтовниците в подмяна на връщането им в лагерите, а водачът на наемниците.
 Путин се срещнал с Пригожин дни след протеста на
Путин се срещнал с Пригожин дни след протеста на " Вагнер "

Вагнеровците го уверили, че са подготвени да продължат да се борят за родината си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР