Русия отрече нейни изтребители да са предизвикали падането на американски

...
Русия отрече нейни изтребители да са предизвикали падането на американски
Коментари Харесай

Москва отрича да е ударила американския дрон над Черно море, Вашингтон извика руския посланик

Русия отхвърли нейни изтребители да са провокирали рухването на американски дрон в Черно море във вторник заран, оповестява Ройтерс.

, че съветски изтребител е сцепил витлото на един от техните шпионски дронове, което е провокирало рухването му в морето.

Според съветското министерство на защитата дронът е MQ-9 бил изгубен поради внезапна маневра. Москва отхвърля съприкосновението му с съветски изтребител " Су-27 ". Според министерството дронът е бил засечен покрай полуостров Крим, който Москва анексира от Украйна през 2014 година " В резултат на внезапно маневриране към 9.30 ч по московско време (8.30 ч българско) безпилотният летателен уред стартира неконтролиран полет със загуба на височина и се сблъска с водната повърхнина ", се споделя в известието на министерството, представено от съветската организация " Интерфакс ".

" Руските изтребители не са употребявали бордови оръжия, не са влезнали в контакт с безпилотния летателен уред и са се върнали безвредно в базата си ", прибавят от Москва.
Държавният департамент на Съединени американски щати привика съветския дипломат Анатолий Антонов, с цел да обсъдят случилото се, сподели представителят Нед Прайс.

От уеб страницата на посолството Антонов разяснява, че американският аероплан " съзнателно и провокативно " се е придвижил към съветска територия с изключени транспондери.

" Неприемливата интензивност на американските военни в непосредствена непосредственост до нашите граници буди безпокойствие ", написа Антонов. " Те събират разследваща информация, която след това се употребява от режима в Киев за нанасяне на удари по нашите въоръжени сили и територия ".

Американските военни оповестиха по-рано, че два съветски изтребителя " Су-27 " са направили неразумно прихващане на американски шпионски дрон в интернационалното въздушно пространство. В известието се споделя, че съветските изтребители са изсипали гориво върху MQ-9 - евентуално пробвайки се да го заслепят или повредят - и са летели пред него в небезопасни маневри.

След към 30 до 40 минути един от изтребителите се е сблъскал с дрона, предизвиквайки рухването му в морето, оповестиха от американската войска.

" Този небезопасен и непрофесионален акт от страна на руснаците съвсем аргументи злополуката на двата самолета ", сподели в изказване военачалник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джеймс Хекър, който управлява Военновъздушни сили на Съединени американски щати в района.

Ройтерс прецизира, че изказванията на двете страни не могат да бъдат тествани от самостоятелен източник.

Зеленски: Укрепете Бахмут, унищожете окупаторите

Русия е обстреляла десетки обитаеми места по продължение на източния фронт през последните 24 часа. Извършена е и ракетна офанзива против гражданска инфраструктура в региона на Херсон, предизвикала цивилни жертви, заяви украинската войска в сряда.

 Володимир Зеленски
© Reuters

Володимир Зеленски

Украинският президент Волдомир Зеленски сподели във вторник вечерта, че военните командири единомислещо поддържат отбраната на източната фронтова линия, в това число опустошения град Бахмут, който е под блокада от Русия от месеци.

" Основният фокус беше върху... Бахмут ", сподели Зеленски в нощното си видео послание. " Имаше ясна позиция на цялото командване: Укрепете този бранш и унищожете оптимално окупаторите ".

Зеленски освободи губернаторите на три области: Луганска на изток, Одеска на Черно море на юг и Хмелницки на запад. В известието на държавния представител в Народното събрание не се показват аргументи.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр заяви, че Русия е " в нахлуване " по целия фронт в източната област Донецк, като борбите се водят главно към Кремина и други градове на север от Бахмут.

Отбраната на Бахмут беше значима, тъй като " огромно количество противников материали се унищожават... Огромен брой бойци са убити и от през днешния ден потенциалът на врага да напредва е понижен ", сподели тя пред украинската телевизия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР