Русия отново предупреди за плаващи мини в Черно море. Според

...
Русия отново предупреди за плаващи мини в Черно море. Според
Коментари Харесай

Русия отново предупреди за мини в Черно море, българските власти следят нашите води

Русия още веднъж предизвести за плаващи мини в Черно море. Според ръководителя на Националния център за ръководство на защитата на Русия, мините ще не престават да бъдат опасност за страните от района.

Прогнозите са, че мините ще доближат Румъния за четири дни, а България - за 10. Според нашите военноморски специалисти - възможното време за напредване на тези блуждаещи мини зависи от морските течения, само че се предполагаше, че в случай че такива мини към този момент фактически плават в Черно море, то те биха достигнали до най-близката точка в нашата акватория за не по-малко от 12 дни.

По-рано през седмицата командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че флотът следи българското море за мини и може да реагира незабавно при вероятно разкриване на плаващи обекти, които съставляват заплаха за корабоплаването.

Морските мини са направени, с цел да ударят точно плавателни съдове и в случай че минат около българското крайбрежие, това ще стане на повече от една морска миля от брега.

Предупредени са представителите на морския бизнес и те би трябвало да подадат сигнал за всеки подозрителен обект, който са забелязали в морето. Проблем основава фактът, че мините не могат да се откриват с радар, тъй като са прекомерно дребни и единствено част от тях е над повърхността. Единственият метод да бъдат видяни е, в случай че бъде подаден сигнал от риболовци или мореплаватели.



Междувременно стана ясно, че моряците от българския транспортен съд " Царевна ", който се намира на пристанището в Мариупол, към този момент изнемогват. Храната им също понижава и не се знае докога ще устоят. Съпругите на моряците настояха за незабавна евакуация на кораба.

" Хората са подложени на непрекъснати звуци от изстрели, гърмежи, в последните дни военните дейности се трансферираха и на пристанището. Корабът е към този момент с вреди, от няколко дни има пукнати стъкла, има дупки по самия обков на кораба и други вреди, за които хората не могат да алармират, тъй като се крият в машинното поделение ", сподели Катерина Димова.

" Преди два дни, при една от следващите офанзиви, бяха потопени два крана при започване на пристанището, което още повече усложнява извеждането на тези хора. моят брачен партньор ми звъни заран към 9 и следобяд, не ми звъни, когато има бомбардировки. Днес не ми е звънял ", показа Севдалина Стоянова.



Жените направиха своите изказвания на конференция на партия " Възраждане ", чиито представители дадоха обещание другата седмица да попитат министъра на защитата какво ще стане с българските моряци.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР