Русия отмени стратегическите преговори със САЩ, насрочени за този месец,

...
Русия отмени стратегическите преговори със САЩ, насрочени за този месец,
Коментари Харесай

Русия отменя стратегически преговори с неприятелските САЩ

Русия анулира стратегическите договаряния със Съединени американски щати, планувани за този месец, откакто делегация на Вашингтон безогледно отхвърли взаимна среща по киберсигурността сред двете страни. Това разгласи посланикът на Русия в Съединени американски щати, представен от ТАСС.

Анатолий Антонов акцентира, че отдръпването в последния миг на Вашингтон от договарянията в Женева е " неприятелска стъпка, която сътвори усещането, че е авансово планувана и води до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки ".

Поради тази причина Русия намира за " невероятно " да продължи с подготовката на среща, планувана за 6 и 7 март във Виена, целяща да се обърне внимание на стратегическата непоклатимост и на проблемите в двустранните връзки сред двете страни.

Този ход идва, откакто Вашингтон упреква Москва, че намерено нарушава договорите от времето на Студената война посредством създаването на ново потомство " непобедими " свръхзвукови оръжия и подводници, както ги назова съветският президент Владимир Путин в речта си през вчерашния ден пред горната камара на съветския парламент.

В настрана изказване във " Facebook " Антонов отхвърли обвиняванията на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Ще подчертая още един път, че Русия не е нарушила нито едно съглашение за надзор и неразпространение на оръжията, до момента в който развива своя нуклеарен капацитет ", посочи съветският дипломат в Съединени американски щати.

" Изглежда, че Държавният департамент не познава доста добре същността на въпроса ", добави той, заявявайки, че никое от оръжията, упоменати в обагрената с тежка военна изразителност тирада на Путин, не е обхванато от контракти сред Съединени американски щати и някогашния Съветски съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР