Русия откри електронен регистър, в който ще се вписват данни

...
Русия откри електронен регистър, в който ще се вписват данни
Коментари Харесай

Москва брои рушветчиите, качва данните в интернет

Русия откри електронен указател, в който ще се вписват данни за държавни чиновници, уволнени като обвинени в корупция и изгубили доверие.
Сайтът ще дава свободен достъп до анкетните данни на съответния служител, информация за държавния орган и поста, от който е бил уволнен, написа "Росийская газета ", представена от Българска телеграфна агенция.
Регистърът с адрес https://gossluzhba.gov.ru/reestr/ е образуван с разпореждане на съветското държавно управление от 5 март.
Според статистика на вътрешното министерство предходната година в Русия са регистрирани близо 30 000 закононарушения с корупционен темперамент. Около 27 000 от тях са разкрити.
В анекс към държавното разпореждане, одобрено от премиера Дмитрий Медведев, се разказват нарушаванията, поради които едно лице може да бъде включено в "черния лист ", показва онлайн изданието "Ура ".
По данни на основния прокурор Юрий Чайка през интервала 2016-2017 година в Русия са били уволнени като изгубили доверие съвсем 1500 души. По този метод се уволняват единствено хора, направили груби корупционни нарушавания, отбелязва "Комерсант ".
"Ще бъдат преброени всички рушветчии в Русия ", уверен е обаче електронният вестник "Деита ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР