Русия отказва да издаде виза за Световното първенство по футбол

...
Русия отказва да издаде виза за Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Русия отказа виза за Мондиала на виден германски журналист

Русия отхвърля да издаде виза за Световното състезание по футбол на изтъкнатия немски състезателен публицист Хайо Зепелт, от който потеглиха разкритията за голям допинг скандал с съветски спортисти, предадоха ДПА и Франс прес.
 
Работодателят на Зепелт, немската телевизия А Ер Де заяви в изказване, че е научила, че журналистът е в лист на нежелани лица, само че Русия не е прецизирала за какво той е в този лист.
 
" Според А Ер Де това е неповторим случай в нейната история на спортна публицистика и невиждан образец за офанзива над отразяването на огромни спортни събития като Световното състезание по футбол ", съобщи малкия екран.
 
Неправителствената организация " Репортери без граници " изрази възмущението си и прикани интернационалния футболен управитилен орган ФИФА да осъди решението на Русия и да предприеме стърки Зепелт да бъде позволен в Русия да отразява Световното състезание по футбол.
 
Зепелт е прочут с следствията си на допинг кавги от 2009 година След негов документален филм Международния олимпийски комитет замрази олимпийското присъединяване на Русия през декември м.г. за допинг практики и систематична операция на антидопинговата стратегия на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година Това принуди съветските спортисти да вземат участие като неутрални на тазгодишната зимна олимпиада в Южна Корея. МОК анулира наказването на Русия през февруари.
 
Германското външно министерство заяви, че работи по изясняване на обстановката с Хайо Зепелт и при нужда ще се обърне към съветската страна, съобщи ТАСС.
Държавният секретар по парламентарните въпроси в министерството Щефан Майер прикани съветските управляващи да преразгледат решението си. Обективното и без значение отразяване на Мондиала значи, че " в страната би трябвало да се позволяват и публицистите, които подлагат на критика страната и допинговите й нарушавания ", сподели той.Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР