Русия отхвърли призива на САЩ да прекрати отношенията си със

...
Русия отхвърли призива на САЩ да прекрати отношенията си със
Коментари Харесай

Русия няма намерение да въвежда санкции срещу КНДР

Русия отхвърли апела на Съединени американски щати да приключи връзките си със Северна Корея в отговор на следващия ракетен тест на КНДР, съобщи БГНЕС.
" Гледаме на това негативно. Многократно сме заявявали, че натискът на глобите е привършен ", сподели съветският министър на външните работи Сергей Лавров от беларуската столица Минск.
Дипломатът съобщи още, че съгласно него последните дейности на Съединени американски щати са целели да предизвикат Пхенян , съобщи БГНЕС.
" Съединени американски щати оповестиха огромни непланирани учения през декември. Впечатлението е, че се прави всичко допустимо, с цел да се пречупи Ким Чен Ун и да бъде принуден да предприеме още едно рисковано деяние ", сподели Лавров. " Американците би трябвало да обяснят на всички нас какво се пробват да реализират – в случай че си търсят мотив да унищожат Северна Корея, то би трябвало да кажат това непосредствено и то да бъде доказано от висшето американско управление. Тогава ние ще вземем решение по какъв начин да реагираме ", добави той.
На 29 ноември КНДР изстреля първата си междуконтинентална балистична ракета от 15 септември насам. Според информацията, предоставена от държавната севернокорейска организация ЦТАК, новият вид ракета " Хвасон-15 " е достигнала височина от 4475 км в границите на 53-минутния си полет и е покрила разстояние от 950 км. Както оповестиха от японското министерство на защитата, ракетата е паднала на 250 километра от северната префектура Аомори.
Изстрелването идва макар новия кръг от по-строги наказания на Съединени американски щати и Организация на обединените нации против Пхенян, откакто при започване на септември Северна Корея реализира нуклеарен опит, който беше най-мощният в историята ѝ до момента.
На фона на новите апели за напън върху КНДР, Лавров прикани Съединени американски щати да каже непосредствено дали се пробва да реализира заличаването на Северна Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР