Русия отчете днес 1002 починали от коронавирус в рамките на

...
Русия отчете днес 1002 починали от коронавирус в рамките на
Коментари Харесай

Русия постави нов антирекорд - над 1000 починали за ден

Русия регистрира през днешния ден 1002 умряли от ковид в границите на последните 24 часа, надхвърляйки за пръв път от началото на пандемията прага от 1000 жертви за денонощие. Това става в миг, когато имунизационната акция в страната е в мъртва точка, предадоха международните организации.

По публични държавни данни броят на новозаразените на дневна база е бил 33 208, което също е връх за трети следващ ден, добавя Българска телеграфна агенция.

Така общият брой умряли към този момент е 222 315, а броят на инфектираните - 7 958 384, показва Ройтерс.

Най-новият скок е регистриран в миг, когато изцяло имунизираните руснаци са едвам 31 %.

Кремъл, угрижен да резервира стопанската система, отхвърли да вкара обилни ограничавания в народен проект, като в същото време дефинира като " недопустим " ниския брой имунизирани.

Преди дни представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че от началото на пандемията Русия е натрупала опит и " цялата здравна инфраструктура е мобилизирана ".

" Днес има повече технологии за лекуване, повече здравно наблюдаване и инфраструктурен потенциал ", добави представителят.

Властите хвърлят виновността за актуалната обстановка върху държанието на руснаците. Министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко отдава протичащото се " преди всичко на държанието на популацията и на незадоволителната имунизация ", макар съществуването на няколко съветски ваксини.

Освен от ниския % имунизирани разпространяването на вируса е улеснено и от всеобщото неуважение на здравните ограничения.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР