Русия отбеляза значителен скок в броя на хората, подписващи договори

...
Русия отбеляза значителен скок в броя на хората, подписващи договори
Коментари Харесай

Русия твърди, че терористичната атака е предизвикала скок в набирането на войници

Русия означи забележителен скок в броя на хората, подписващи контракти за присъединение към въоръжените сили след смъртоносната офанзива против концертна зала край Москва предишния месец, заяви в сряда министерството на защитата, представено от " Ройтерс ".

В изказване се споделя, че повече от 100 000 души са подписали контракти с военните от началото на годината, в това число към 16 000 единствено през последните 10 дни.

" По време на изявленията, извършени през миналата седмица в пунктове за асортимент в съветски градове, множеството претенденти показаха като главен претекст за подписване на контракт желанието да отмъстят за починалите в нещастието , станала на 22 март 2024 година в Московска област ", ​​каза министерството.

Най-малко 144 души бяха убити при всеобща  при нахлуване, отговорност за което пое екстремистичната формация " Ислямска страна ".

Русия обаче сподели, че нападателите - нещо, което Киев неведнъж отхвърли, а Съединените щати отхвърлиха като нелепости.

Русия разчита на непрекъснат поток от новобранци във въоръжените сили, с цел да води войната в Украйна, която към този момент е в третата си година.
 Русия се хвали с 335 000
Русия се хвали с 335 000 " патриоти ", записали се в армията

Кремъл не възнамерява нова готовност

Президентът Владимир Путин подреди непопулярната мобилизация от 300 000 души през септември 2022 година, само че сподели, че няма потребност от друга наложителна готовност, защото б роят на подписващите доброволни контракти е толкоз огромен.

Плакати из съветските градове възхваляват бойците, воюващи в Украйна , като патриоти и герои, а доста от записалите се са привлечени от заплати, доста по-високи от тези, които могат да получат като цивилни.

Русия, която нахлу в Украйна през февруари 2022 година, постепенно напредва през последните два месеца, откакто украинското контранастъпление предходната година не съумя да реализира обилни облаги.

Министърът на защитата Сергей Шойгу сподели предишния месец, че Москва ще укрепи своята войска, като добави две нови армии и
 ISW: Украйна има потребност от оръжия и за новия боен личен състав
ISW: Украйна има потребност от оръжия и за новия боен личен състав

Ударът по Татарстан нужен съставен елемент за утежняване на промишлеността, която поддържа съветската войска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР