Русия, от една страна, САЩ и НАТО, от друга, са

...
Русия, от една страна, САЩ и НАТО, от друга, са
Коментари Харесай

Песков пред CNN: Русия и Западът са на съвсем различни пътища, напрежението е опасно за Европа

Русия, от една страна, Съединени американски щати и НАТО, от друга, са на напълно разнообразни пътища и това е причина за безпокойствие. Това сподели в изявление за CNN прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков. Извадки от изявлението са представени от Bloomberg, оповестява ТАСС.

" Има някакво съгласие сред нас . Но като цяло, по принцип, в този момент можем да кажем, че оставаме на разнообразни коловози, изцяло разнообразни коловози . И това не е добре, това е притеснително ", сподели той за договарянията от миналата седмица.

Песков повтаря нуждата Русия да получи правно обвързващи гаранции , че Украйна няма да се причисли към НАТО, тъй като в противоположен случай Киев би имал законна опция да се причисли към алианса.
 Съединени американски щати: Русия приготвя интервенция под непознат байрак като мотив да нападне Украйна
Съединени американски щати: Русия приготвя интервенция под непознат байрак като мотив да нападне Украйна

Фалшиво нахлуване против руснаци…

Песков изяснява, че няма военна ескалация от страна на Руската федерация против Украйна , а Съединени американски щати не са показали доказателства за обвиняванията си против Москва.

Водещият на CNN разяснява, че има " отчети ", че Русия възнамерява " военна ескалация или офанзива против Украйна " и попита представителя дали може да каже, че това не се случва или няма да се случи. " Виждате, че това не се случва. Това е първото ", отговори Песков.

" Второ, нощес чухме изказване на господин Съливан. И той даде обещание да разгласява доказателства за тези обвинявания в границите на 24 часа, в случай че не се неистина. Ние към момента чакаме тези доказателства . Знаете ли, ние живеем в свят на подправени обвинявания или подправени вести, свят на неистини . Докато не се потвърди по някакъв метод с нещо, само че с нещо очевидно или нещо явно, ще продължим... да считат, че това са подправени вести и подправени обвинявания ", сподели Песков.

Той твърди, че Русия няма нищо общо с хакерски офанзиви против украински държавни уеб сайтове . " Видяхме тези известия. Нямаме нищо общо с това. Русия няма нищо общо с тези хакерски атаки. Чухме обвинявания против Русия, че Русия стои зад това. Но не са предоставени доказателства. Ние виждаме това като продължение на други голословни обвинявания против Русия. Свикнали сме с обстоятелството, че украинската страна упреква Русия за всичко, даже за неприятното време в страната им ".

Напрежението по границата с Украйна е прекалено, тъй че Русия упорства за съответен отговор на предложенията си за гаранции за сигурност, сподели Песков. " Всичко това са доста рискови съвпадения, извънредно рискови. Затова ние настояваме за решение на тази обстановка, на казуса ".

" Защото имаме прекомерно огромно напрежение на границата. Имаме прекомерно огромно напрежение в тази част на Европа . И несъмнено, това автоматизирано основава повече проблеми, тъй че е извънредно рисково за нашия континент . Именно заради тази причина ние настояваме да получим пряк отговор на нашите опасения, доста характерен отговор на нашите доста съответни оферти. Това е единственият метод да се понижи напрежението в актуалната обстановка. "
 Макрон: Преговори с Русия са нужни за понижаване на напрежението в Европа
Макрон: Преговори с Русия са нужни за понижаване на напрежението в Европа

Нивото на напрежение е високо, само че " тактиката на разговора постоянно дава плодове "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР