Русия от 26 години е член на Съвета на Европа

...
Русия от 26 години е член на Съвета на Европа
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Членството на Русия в Съвета на Европа е прекъснато

Русия от 26 години е член на Съвета на Европа - организация, която обгръща 47 страни и се основава на отбрана на човешките права, върховенството на закона и демокрацията, от две седмици участието на Русия е прекратено. Това заяви в " Още от деня " Меглена Кунева, дипломат на Европейски Съюз в Съвета на Европа.

" Това означва, че не е показана в органите на Съвета на Европа, в Комитета на министрите, в Парламентарната асамблея, не взе участие в мониторинговите задачи, които множеството от конвенциите имат ", разясни Кунева.

Съветът на Европа не е организация, която се занимава със сигурността, само че прави всичко допустимо политически да подкрепи процеса на договаряния и обезпечаването на филантропичните коридори, тъй като това са човешки права. Следи се за тяхното съблюдаване, прави се лист с нарушаванията, които след това биха могли да отидат към Международния углавен съд.

" Не можем да създадем по този начин, че войната да спре на следващия ден, и не можем да създадем по този начин, че да спасим човешки живот, който е заплашен. Можем да създадем по този начин, че това да не се случва повече, можем да ограничим вредите, можем да участваме в намиране на дипломатически решения ", уточни посланикът на Европейски Съюз в Съвета на Европа.

Меглена Кунева акцентира, че прекратяването правата на Руската федерация в Съвета е доста съществено предизвестие и доста сериозна диагноза за протичащото се в Русия.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР