Русия „осуетява“ украинска атака с дрон срещу Москва

...
Руските сили са прихванали три украински дрона над град Москва,
Коментари Харесай

Руските сили са прихванали три украински дрона над град Москва, каза министерството на отбраната на страната, осъждайки това, което нарече „опит за терористична атака“.

Атаката с дрон срещу руската столица рано в неделя повреди два офис блока, според кмета на Москва, и наложи затварянето на летище в града.

„Опитът за терористична атака на киевския режим с безпилотни летателни апарати срещу обекти в град Москва беше осуетен“, заяви руското министерство на отбраната в Telegram.

В него се казва, че един от дроновете е бил свален, докато два, „потиснати от електронна война“, са се разбили в комплекс от сгради.

Кметът на Москва Сергей Собянин каза в Telegram, че „фасадите на две градски офис кули са леко повредени“ след атаката с дрон.

„Няма жертви или ранени“, каза той.

Руската информационна агенция ТАСС междувременно съобщи, че московското летище Внуково е затворено за заминаващи и кацащи.

Атаката в неделя беше последната от поредица скорошни нападения с дронове – включително срещу Кремъл и руски градове близо до границата с Украйна – за които Москва обвини Киев.

Те идват няколко седмици в украинска контраофанзива, за да си върнат територията на страната, превзета от Русия, след като Москва започна пълномащабно нахлуване през февруари 2022 г.

Руското външно министерство заяви, че подобни атаки „не биха били възможни без помощта, предоставена на режима в Киев от Съединените щати и техните съюзници в НАТО“.

От другата страна на границата украинските власти казаха, че най-малко един цивилен е бил убит, а други петима са ранени при руска ракетна атака срещу североизточния град Суми.

„На 29 юли вечерта вражеска ракета удари учебно заведение. Служители на реда работят на мястото на инцидента и записват ефектите“, съобщиха от националната полиция в Telegram.

Според обществената телевизия Suspilne сградата е била разрушена при експлозия около 20:00 ч. местно време (17:00 GMT).

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР