Русия остава в състояние на бойна готовност и е напълно

...
Русия остава в състояние на бойна готовност и е напълно
Коментари Харесай

Путин: Русия е готова за ядрена война, но не всичко бърза към нея

Русия остава в положение на бойна подготвеност и е изцяло подготвена за нуклеарна война, само че сега " не всичко бърза към нея ".

Това разяснява президентът Владимир Путин в изявление за държавна медия, от което бяха оповестени акценти в сряда, съобщи " Ройтерс ".

Русия би била подготвена да употребява нуклеарни оръжия, в случай че нейният суверенитет бъде заплашен, посочи Путин. От военно-техническа позиция сме подготвени, сподели той пред телевизия " Россия-1 " и осведомителна организация РИА в отговор на въпрос дали страната в действителност е подготвена за нуклеарна война.

По думите му Съединените щати схващат, че в случай че разположат американски войски на съветска територия или в Украйна, то Русия ще третира този ход като интервенция.

В САЩ има задоволително експерти в региона на руско-американските връзки и в региона на стратегическото въздържане, открои Путин.

" Затова не мисля, че тук всичко бърза към нуклеарна борба, само че ние сме подготвени за това ", разяснява още съветския президент.
 Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с нуклеарните оръжия (засега)
Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с нуклеарните оръжия (засега)

Според него това е психическото заплашване, а не действителни планове

Той повтори, че потреблението на нуклеарни оръжия е посочено в нуклеарната теория на Кремъл, политиката му дефинира събитията, при които Русия може да употребява своите оръжия.

" Оръжията съществуват, с цел да се употребяват " , сподели Путин и добави, че Русия си има лични правила. Ако Съединените щати извършат нуклеарни опити, Русия може да направи същото, добави той в широкообхватното изявление.

Въпреки това Путин сподели, че Русия в никакъв случай не е била изправена пред нужда да употребява нуклеарни оръжия в Украйна, където спорът бушува от февруари 2022 година

" Защо би трябвало да използваме оръжия за всеобщо заличаване? Никога не е имало такава нужда. "
 Русия на Путин може да оцелее единствено посредством война
Русия на Путин може да оцелее единствено посредством война

Не искахме да забележим културата на войната, която се наложи в Русия, с милитаризацията на обществото и култа към бруталността, който е все по-екзалтиран

По отношение на идните избори в Съединените щати Путин съобщи, че Русия не се намесва в никакви избори и ще работи с всеки водач, определен от американския народ.

Интервюто на Владимир Путин идва единствено няколко дни преди президентските избори в Русия на 15-17 март, които съвсем сигурно ще му обезпечат още шест години на власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР