Русия осъди украинец на 16 години затвор за шпионаж на

...
Русия осъди украинец на 16 години затвор за шпионаж на
Коментари Харесай

Русия осъди украински шпионин на 16 години строг затвор

Русия осъди украинец на 16 години затвор за шпионаж на компании от съветския защитителен бранш , оповестява ТАСС.

" Присъдата на Тулския областен съд против украинския жител Андрей Петкевич влезе в действие. Той беше приет за отговорен в осъществяване на закононарушение по член 276 от Наказателния кодекс на Русия ( " Шпионаж " ). Съдът го осъди на 16 години отнемане от независимост при непоколебим режим в наказателна колония ", показват от Федералната работа за сигурност.

Служители на ФСБ са открили, че " непознатият жител, действайки по напътствие на украинските разследващи служби, се е опитал да откри контакти със чиновници на съветски отбранителни предприятия, които имат достъп до класифицирана информация ".

" Неговата задача беше да вербува руснаците и да ги накара да предадат предпазена от закона информация за създаването на модерни оръжия в региона на дребните оръжия ", прибавят от службата и акцентират, че шпионската активност на Петкевич е била пресечена неотложно.

По-рано медиите в Тулска област оповестиха, че 42-годишният Андрей Петкевич от украинския град Днепропетровск е бил арестуван през август 2021 година
 Украйна задържа седем съветски сътрудници
Украйна задържа седем съветски сътрудници

Проверява се дали те са забъркани в офанзивата против жилищен блок в Днипро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР