Русия определи желанието на Халифа Хафтар за цялата власт в

...
Русия определи желанието на Халифа Хафтар за цялата власт в
Коментари Харесай

Русия е изненадана от Хафтар в Либия

Русия дефинира желанието на Халифа Хафтар за цялата власт в Либия , който Москва поддържа, като " изненадващо ", заяви държавната организация RIA, базирайки се на източник на външно министерство, представени от " Ройтерс ".

Хафтар съобщи, че неговата Либийска национална войска (LNA) приема " национален мандат " да ръководи страната, явно отклонявайки цивилните управляващи, които номинално ръководят източна Либия. " Това е неочакван о ", разяснява източникът.

Най-важното бе военните и политическите решения, взети на конференция в Берлин през януари, да бъдат изпълнени от самите либийци , със съдействието на интернационалната общественост, сподели източникът.

" Ние поддържаме продължаването на политическия развой. Няма военно решение на спора . "

От 2014 година Либия е разграничена сред региони, следени от интернационално приетото държавно управление на националното съглашение (GNA) в Триполи и северозапада, и територия, държана от източно основани сили в Бенгази.

Конфликтът внезапно ескалира този месец , с яростни сражения на няколко разнообразни фронта в западната част на страната, макар незабавните апели от Организация на обединените нации и организациите за помощ за помирение за справяне с рецесията с ковид.

Хафтар е подсилен от Русия, Обединените арабски емирства и Египет. GNA е подкрепена от Турция.
 Хафтар изиска цялата власт в Либия
Хафтар изиска цялата власт в Либия

Бунтовническата войска щяла да гради институциите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР