Русия окупира Крим през 2014 г., а на 24 февруари

...
Русия окупира Крим през 2014 г., а на 24 февруари
Коментари Харесай

Български кметове се появиха в Русия


Русия окупира Крим през 2014 година, а на 24 февруари тази година атакува Украйна. Загинали са над 10 000 украински бойци, а децата, изгубили живота си вследствие на съветските бомбардировки, са близо 350. Русия е в интернационална изолираност.

На този декор кметовете на две дребни български общини, на Опан - Генчо Колев и на Калофер - Румен Стоянов, предходната седмица се появяват в Крим на “Международния български фестивал ГАЛАРОЗА 2022” в Симферопол.

Делегацията е водена от Пламен Милетков, който е ръководител на най-малко две проруски организизации и при посещещението си предходната година в Крим стана прочут в съветските медии, тъй като спомогна за основаване на заглавието "Главата на българска делегация призна Крим за Руски ". В телевизионните репортажи на локалните медии се вижда още Христо Николов – ръководител на Професионална асоциация на розопроизводителите в България (ПАРБ). Във видео от среща в Държавния съвет на Крим пред “българската делегация” има табелки с имената на Александър Григоров и Стоян Кисьов, а в кадър попада и директория с лого и надпис на партия АБВ.



Местните управляващи ще притеглят български туристи

Местните медии оповестяват, че администрацията на Евпатория е подписала контракт за побратимяване с община Опан и за “развитие на сътрудничеството” сред анексирания Крим и България. Председателят на Евпаторийския градски съвет Емилия Леонова е разказала, че от съглашението се подразбира съдействие в сферите на културата, опазването на здравето и туризма. Тя се надява, че по този начин може да се привлекат туристи от България в Евпатория. Местните медии не оповестяват, че община Опан е с население от под 3000 поданици. Не оповестяват и че влизане в Крим е допустимо единствено с полет от Инстанбул и за това е нужна виза. Пропускат обстоятелството, че Украйна преглежда всеки влезнал в Крим като държавен зложелател и го слага в свои лист със наказания.

На уеб страницата на Народното събрание на Крим се отбелязва, че на 22 юни там се е състояла кръгла маса на тематика “Публичната дипломация, като инструмент за превъзмогване на интернационалните санкции”. Цитиран е и Айдер Типпа, който дава отговор за междуинародните връзки на съветския локален Народното събрание, който споделя, че Крим и България могат да осъществят взаимни планове.

Важна детайлност е, че фестивалът на “българите” в Симферопол е проведен и финансиран от съветския «Фонд за поддръжка на обществената дипломация Горчаков”, който е държавен и служи за финансиране на начинания за “създаване на удобен за Русия публичен, политически и бизнес климат в чужбина”.



Патриот, от Българска социалистическа партия в ДАНС, подсилен от ГЕРБ, повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация

Генчо Колев изясни, пред OFFNews, че е отишъл поради кримските българи “които са по-българи от нас” и сподели, че самичък е финансирал пътуването си. Неговата биография е много забавна. Той е бил зам.-председател на Трудово-кооперативно земеделско стопанство до 1990 година До 1995 година е ръководител на Българска социалистическа партия в Опан и ръководител на Общинския съвет. От 1995 година до 2011 година е работил в системата на Министерство на вътрешните работи, Национална работа „ Сигурност “ и след това - в ДАНС. От 2012 година до 2014 година е зам.-кмет на община Опан. През 2015 година е определен за кмет на община Опан от коалиция „ Народен съюз “, подсилен на втория тур от ГЕРБ. Женен, с едно дете. За настоящия си мандат е повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация, само че човек от управлението на воеводите разяснява, че "не е наш човек”, обръщайки внимание на предишното му в Българска социалистическа партия и ДАНС.

Генчев описа:

“Бяхме по покана на българското културно сдружение "Иван Вазов " от Крим, на български потомци. Просто нямаше по какъв начин да да откажа. Това е чисто българско мероприятие, избирахме кралица на розата и така нататък На това меропроятие се събират българите от Крим. Ние бяхме делегация, водени от една асемблея "Народите на България " (на Пламен Милетков бел. авт.) и по покана на тях. Да ви кажа почтено нямаше доста искащи от поканените български кметове, само че когато човек разбере смисъла и пламъка на това събитие, в случай че бяхме ги оставили нашите братя без нашето наличие, щеше да е доста унизително за тях. Учудващи за мен бяха това родолюбие и патриотизъм”.

Споразумение условност, само че патриотична

“Еее, вижте в този момент. Това е условност, тъй като в този град Евпатория има огромна българска общност”, сподели Генчев на въпрос дали ще има туристи от Опан в Крим, както е планувано в съглашението. “Да си сътрудничим, какво може да си сътрудничим действително на тоя стадий? Това е нещо алегорично ", сподели Генчев. Той добави, че не знае “за сътрудниците от асамблеята”, само че той самичък е платил разноските си. “Летяхме до Сочи от Истанбул. Разходите бяха 300 евро отиване и връщане. Нощувките бяха поети от българските дружества”, сподели кметът на Опан.

Той твърди, че не е знаел, че “българският фестивал” се е финансирал от фонда, който цели да усъвършенства имиджа на Русия. “За имиджа на Русия в България няма какво да приказваме. Българите са наясно със значимостта на Русия за българската история”, сподели още Генков и за следващ път насочи диалога към българското малцинство в Крим: "Интересното беше, че тези хора живеят с духа на България, те основават българска просвета и не мога да схвана за какво го вършат. Не желаят да изгубят българското съзнание. Те са доста по-българи, в сравнение с сме ний”.

”Политиката я оставям встрани, аз съм извършил патриотичния си дълг”, заключи Генков.

Украинският специалист по интернационално право професор Борис Бабин разяснява пред локалния уебсайт на "Свободна Европа ", че тази активност на съветските управляващи в Крим няма на практика резултати.

"Провокациите на съветските специфични служби за сключване на подправени "споразумения за партньорство " с окупационните "общински администрации " на Крим се случиха няколко пъти през последните осем години. Всичко се развиваше по един и същи сюжет: агресорът открива и въвлича в "търговско съдействие " средно- или нископоставен чиновник на трета страна или задейства "запазен " сътрудник за въздействие, който незаконно пътува до Крим и подписва нещо там.За управляващите на "подписалата " страна е много мъчно да повлияят на обстановката, защото длъжността на длъжностното лице нормално е изборна и "споразуменията " нормално не водят до действителни последствия, тъй че Украйна реагира най-вече процедурно и санкционно ", сподели Бабин.

"Стойността на община Опан за съветските окупатори е единствено във обстоятелството, че нейният кмет Генчо Колев е някогашен функционер на локалната "социалистическа партия ", правоприемник на комунистическия режим, както и някогашен чиновник на българските служби за сигурност от постсъветския интервал, което е посочено даже в формалната му биография " - споделя специалистът./ offnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР