Русия окупира Крим през 2014 г., а на 24 февруари

...
Русия окупира Крим през 2014 г., а на 24 февруари
Коментари Харесай

Туристи от Опан в Крим? Или как български кметове перат имиджа на Русия -

Русия окупира Крим през 2014 година, а на 24 февруари тази година атакува Украйна. Загинали са над 10 000 украински бойци, а децата, изгубили живота си вследствие на съветските бомбардировки, са близо 350. Русия е в интернационална изолираност.

На този декор кметовете на две дребни български общини, на Опан - Генчо Колев и на Калофер - Румен Стоянов, предходната седмица се появяват в Крим на “Международния български фестивал ГАЛАРОЗА 2022 ” в Симферопол.

Делегацията е водена от Пламен Милетков, който е ръководител на най-малко две проруски организизации и при посещещението си предходната година в Крим стана прочут в съветските медии, тъй като спомогна за основаване на заглавието " Главата на българска делегация призна Крим за Руски ". В телевизионните репортажи на локалните медии се вижда още Христо Николов – ръководител на Професионална асоциация на розопроизводителите в България (ПАРБ). Във видео от среща в Държавния съвет на Крим пред “българската делегация ” има табелки с имената на Александър Григоров и Стоян Кисьов, а в кадър попада и директория с лого и надпис на партия АБВ.



Местните управляващи ще притеглят български туристи

Местните медии оповестяват, че администрацията на Евпатория е подписала контракт за побратимяване с община Опан и за “развитие на съдействието ” сред анексирания Крим и България. Председателят на Евпаторийския градски съвет Емилия Леонова е разказала, че от съглашението се подразбира съдействие в сферите на културата, опазването на здравето и туризма. Тя се надява, че по този начин може да се привлекат туристи от България в Евпатория. Местните медии не оповестяват, че община Опан е с население от под 3000 поданици. Не оповестяват и че влизане в Крим е допустимо единствено с полет от Инстанбул и за това е нужна виза. Пропускат обстоятелството, че Украйна преглежда всеки влезнал в Крим като държавен зложелател и го слага в свои лист със наказания.

На уеб страницата на Народното събрание на Крим се отбелязва, че на 22 юни там се е състояла кръгла маса на тематика “Публичната дипломация, като инструмент за превъзмогване на интернационалните наказания ”. Цитиран е и Айдер Типпа, който дава отговор за междуинародните връзки на съветския локален Народното събрание, който споделя, че Крим и България могат да осъществят взаимни планове.

Важна детайлност е, че фестивалът на “българите ” в Симферопол е проведен и финансиран от съветския «Фонд за поддръжка на обществената дипломация Горчаков ”, който е държавен и служи за финансиране на начинания за “създаване на удобен за Русия публичен, политически и бизнес климат в чужбина ”.



Патриот, от Българска социалистическа партия в ДАНС, подсилен от ГЕРБ, повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация

Генчо Колев изясни, пред OFFNews, че е отишъл поради кримските българи “които са по-българи от нас ” и сподели, че самичък е финансирал пътуването си. Неговата биография е много забавна. Той е бил зам.-председател на Трудово-кооперативно земеделско стопанство до 1990 година До 1995 година е ръководител на Българска социалистическа партия в Опан и ръководител на Общинския съвет. От 1995 година до 2011 година е работил в системата на Министерство на вътрешните работи, Национална работа „ Сигурност “ и след това - в ДАНС. От 2012 година до 2014 година е зам.-кмет на община Опан. През 2015 година е определен за кмет на община Опан от коалиция „ Народен съюз “, подсилен на втория тур от ГЕРБ. Женен, с едно дете. За настоящия си мандат е повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация, само че човек от управлението на воеводите разяснява, че " не е наш човек ”, обръщайки внимание на предишното му в Българска социалистическа партия и ДАНС.

Генчев описа:

“Бяхме по покана на българското културно сдружение " Иван Вазов " от Крим, на български потомци. Просто нямаше по какъв начин да да откажа. Това е чисто българско мероприятие, избирахме кралица на розата и така нататък На това меропроятие се събират българите от Крим. Ние бяхме делегация, водени от една асемблея " Народите на България " (на Пламен Милетков бел. авт.) и по покана на тях. Да ви кажа почтено нямаше доста искащи от поканените български кметове, само че когато човек разбере смисъла и пламъка на това събитие, в случай че бяхме ги оставили нашите братя без нашето наличие, щеше да е доста унизително за тях. Учудващи за мен бяха това родолюбие и национализъм ”.

Споразумение условност, само че патриотична

“Еее, вижте в този момент. Това е условност, тъй като в този град Евпатория има огромна българска общественост ”, сподели Генчев на въпрос дали ще има туристи от Опан в Крим, както е планувано в съглашението. “Да си сътрудничим, какво може да си сътрудничим действително на тоя стадий? Това е нещо алегорично ", сподели Генчев. Той добави, че не знае “за сътрудниците от асамблеята ”, само че той самичък е платил разноските си. “Летяхме до Сочи от Истанбул. Разходите бяха 300 евро отиване и връщане. Нощувките бяха поети от българските сдружения ”, сподели кметът на Опан.

Той твърди, че не е знаел, че “българският фестивал ” се е финансирал от фонда, който цели да усъвършенства имиджа на Русия. “За имиджа на Русия в България няма какво да приказваме. Българите са наясно със значимостта на Русия за българската история ”, сподели още Генков и за следващ път насочи диалога към българското малцинство в Крим: " Интересното беше, че тези хора живеят с духа на България, те основават българска просвета и не мога да схвана за какво го вършат. Не желаят да изгубят българското съзнание. Те са доста по-българи, в сравнение с сме ний ”.

”Политиката я оставям встрани, аз съм извършил патриотичния си дълг ”, заключи Генков.

Украинският специалист по интернационално право професор Борис Бабин разяснява пред локалния уебсайт на " Свободна Европа ", че тази активност на съветските управляващи в Крим няма на практика резултати.

" Провокациите на съветските специфични служби за сключване на подправени " съглашения за партньорство " с окупационните " общински администрации " на Крим се случиха няколко пъти през последните осем години. Всичко се развиваше по един и същи сюжет: агресорът открива и въвлича в " комерсиално съдействие " средно- или нископоставен чиновник на трета страна или задейства " непокътнат " сътрудник за въздействие, който незаконно пътува до Крим и подписва нещо там. За управляващите на " подписалата " страна е много мъчно да повлияят на обстановката, защото длъжността на длъжностното лице нормално е изборна и " споразуменията " нормално не водят до действителни последствия, тъй че Украйна реагира най-вече процедурно и санкционно ", сподели Бабин. 

" Стойността на община Опан за съветските окупатори е единствено във обстоятелството, че нейният кмет Генчо Колев е някогашен функционер на локалната " социалистическа партия ", правоприемник на комунистическия режим, както и някогашен чиновник на българските служби за сигурност от постсъветския интервал, което е посочено даже в формалната му биография " - споделя специалистът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР