Русия окачестви новата вълна американски санкции като грешка и заяви,

...
Русия окачестви новата вълна американски санкции като грешка и заяви,
Коментари Харесай

Русия: САЩ си играят с огъня, може да стане опасно

Русия окачестви новата вълна американски наказания като неточност и съобщи, че навикът на Вашингтон да употребява наказания против Москва крие риск от подкопаване на световната непоклатимост и е част от рискова игра, съобщи Ройтерс.

Вчера държавното управление на Тръмп наложи наказания на китайската войска за това, че е купила изтребители и ракетни комплекси от Русия в нарушаване на американските наказания, наказващи Москва за интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година. Русия отхвърля да е имало такава интервенция.

Правителството във Вашингтон добави в черния лист и 33 физически и юридически лица, свързани с съветските въоръжени сили и разузнаване.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков уточни в изказване, че на Москва й се коства, че за Съединени американски щати налагането на наказания на Русия се е трансформирало в народен спорт. Той отбелязва, че от 2011 година това са 60-и подред наказания.

"Всеки нов кръг от наказания демонстрира цялостната липса на триумф за нашия съперник да притисне Русия с предходните си сходни опити ", сподели Рябков. Той добави, че Вашингтон в никакъв случай няма да успее да диктува изискванията си на Москва.

"Няма да бъде неприятно за тях да си спомнят за концепцията за световна непоклатимост, която безгрижно подкопават, изостряйки напрежението в руско-американските връзки. Да си играеш с огъня е неуместно и може да стане рисково ", предизвести съветският заместник-министър, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР