Русия официално е входирала искането си България да плаща доставките

...
Русия официално е входирала искането си България да плаща доставките
Коментари Харесай

Русия официално е входирала искането си България да плаща доставките на газ в рубли

Русия публично е входирала настояването си България да заплаща доставките на съветски газ в рубли. Това потвърдиха от енергийното министерство, събощава bTV.

Страната ни чака общо европейско решение, с което ще се съобрази.

Доставките на природен газ за април към този момент са платени.

Подобно нещо няма по какъв начин да се случи и Европейски Съюз няма да се подава на изнудване , разяснява енергийният министър.
Все още не мога да кажа с каквато и да е степен на сигурност какво и по какъв начин ще се случи след месец април. Дали ще има механизъм, по който да се заплаща в евро и по-късно да се превалутира като изкуствено се подвига цената - следва да забележим. Това е едно от нещата, които са в степен на съмнение към този момент, т.е. изкуствено да се вдигне в допълнение цената за по този начин наречените вражески страни “, сподели още Николов в ефира на Българска национална телевизия.
Николов напомни, че договорът с „ Газпром “ е до края на декември и доставките на съветски газ до тогава не би трябвало да стопират. Уточни, че в случай че спре подаването от Русия, ще се водят диалози със прилежащите страни за доставки и на полутечен природен газ.

Допълни, че построяването на интерконектора с Гърция се движи в период . „ Физическото довеждане докрай би трябвало да е на 1 юли . А по-нататък са всички равнища, които са местен регулатор, гръцки, европейски регулатор се движим доста бързо, с цел да може фактическата комерсиална употреба да стане доста бързо “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР