Русия очаква всички терористи в Сирия да бъдат унищожени до

...
Русия очаква всички терористи в Сирия да бъдат унищожени до
Коментари Харесай

Русия очаква победа в Сирия до края на годината и събира сирийци да пишат конституция

Русия чака всички " терористи " в Сирия да бъдат унищожени до края на годината, само че и по-късно ще резервира част от контингента си в страната, с цел да предовтвари експлоадирането на нови спорове. Това съобщи пред организация " Интерфакс " Виктор Бондарев, ръководител на комисията за защита и сигурност към горната камара на съветския парламент.

РИА " Новости " цитира по същото време " източник, осведомен със обстановката " да твърди, че подсилен от Москва конгрес на всички етнически групи в Сирия ще се събере в Русия вероатно още през ноември и една от главните му задания ще е съставянето на нова конституцията на страната.
Агенцията напомня, че концепцията бе упомената от президента Владимир Путин по-рано този месец. Мястото на събирането на сирийците може да е Сочи на черноморския бряг, а началната дата ще е евентуално към средата на ноември.
Новините от Москва идват в миг, когато армията на Башар ал Асад, подкрепяна от съветската бойна авиация и проирански милиции ускори бомбардировките в региона на град Деир ас Зор, където е последната по-значителна крупост на " Ислямска страна " в Сирия.

В кварталите, следени от ислямистите, има блокирани измежду тежките боеве към 1500 цивилни, твърди Сирийската обсерватория за човешки права. През уикенда ислямистите съумяха с контраатака да си върнат контрола над стратегически значими гранични пунктове и градове, както и да отблъсне армията и шиитските милиции, подкрепяни от Иран, край град Майдин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР