Русия очаква премиерът на България Бойко Борисов да дойде на

...
Русия очаква премиерът на България Бойко Борисов да дойде на
Коментари Харесай

Медведев: Очакваме премиера Бойко Борисов в Русия

Русия чака министър председателят на България Бойко Борисов да пристигна на посещаване в близко бъдеще. Това съобщи съветският министър председател Дмитрий Медведев след срещата си с президента на България Румен Радев в Москва.

“Вашето посещаване в този момент е през май, в близко бъдеще чакаме и визитата на премиера Борисов”, сподели Медведев. Той изрази вяра, че интензивността на формалните руско-български контакти ще нарасне.

Медведев също по този начин се надява, че вследствие на актуалното посещаване на българския президент двете страни ще могат да повдигнат връзките си “на друго ниво”, осведоми ТАСС.

Руският министър председател означи, че народите на Русия и България “са свързани от мощни връзки на другарство и духовна близост”. Той обърна внимание и на нуждата от усилване на комерсиалното и икономическото съдействие “, защото комерсиалният оборот сред нашите страни за жалост не е повишен, а по-скоро е намалял”.

Задача на управляващите на Руската федерация и България, акцентира Медведев, е усилването на динамичността в това съдействие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР