Русия обяви за персона нон грата 23-ма британски дипломати, които

...
Русия обяви за персона нон грата 23-ма британски дипломати, които
Коментари Харесай

Русия гони 23 британски дипломати

Русия разгласи за личност нон грата 23-ма английски дипломати, които в период от една седмица би трябвало да изоставен страната, закрива генералното консулство на Англия в Санкт Петербург и приключва активността на Британския съвет в Русия, съобщи БГНЕС.

Това се оповестява в изказване на министерството на външните работи на Русия, публикувано след привикването на посланика на Англия в Русия Лори Бристоу в съветското външно министерство.

Русия си резервира правото да вземе и други ответни ограничения против Лондон, се споделя още в известието на министерството. Изгонването на английските дипломати е в отговор на решението на английския министър председател Тереза Мей да експулсира от Обединеното кралство 23 съветски дипломати по отношение на отравянето в Англия на някогашен съветски разузнавач и щерка му. Лондон упрекна Москва, че стои зад покушението против Сергей Скрипал и Юлия Скрипал, осъществено с бойно отровно вещество, основано в някогашния Съветски съюз. Москва изрично отхвърли да има нещо общо.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР