Русия обяви в сряда, че два от нейните стратегически бомбардировачи

...
Русия обяви в сряда, че два от нейните стратегически бомбардировачи
Коментари Харесай

Два руски стратегически бомбардировача с ескорт от Су-30 кръжаха около Аляска

Русия разгласи в сряда, че два от нейните стратегически бомбардировачи Ту-95МС са прелетели над водите към американския щат Аляска, придържайки се към рамките на интернационалното въздушно пространство, оповестява.

Самолетите Ту-95, известни като " Мечка “ съгласно класификацията на НАТО, летяха към 9 часа, ескортирани от изтребители СУ-30СМ. Те са летели над Берингово и Чукотско море, оповестиха съветски медии.

" Полетът беше осъществен в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство “, съобщи генерал-лейтенант Сергей Кобилаш, пълководец на съветската авиация за далечни дистанции.

Командването на въздушно-космическата защита на Северна Америка (NORAD) заяви, че е разкрило четири съветски военни самолета, работещи в зоната за идентификация на противовъздушната защита на Аляска (ADIZ).

BREAKING:

The US Air Force detected four Russian warplanes near Alaska.
— Globe Eye News (@GlobeEyeNews)

" Руският аероплан остана в интернационалното въздушно пространство и не навлезе в американското или канадското суверенно въздушно пространство “, се споделя в изказване на NORAD.

Президентът Владимир Путин през 2007 година възобнови практиката от руската ера за изпращане на стратегически бомбардировачи за постоянно наблюдаване отвън границите на Русия.

Четиримоторният Ту-95 с назад въртящи се витла е съветският аналог на американския B-52 Stratofortress.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР