Русия обяви в понеделник вечер, че ще въведе прекратяване на

...
Русия обяви в понеделник вечер, че ще въведе прекратяване на
Коментари Харесай

Москва спира временно огъня сутринта за евакуацията през хуманитарните коридори

Русия разгласи в понеделник вечер, че ще вкара преустановяване на огъня по места в няколко украински града от 7 ч. по Гринуич във вторник, с цел да разреши евакуацията на цивилни през филантропичните коридори, съобщи Франс прес.

" Руската Федерация афишира преустановяване на огъня от 10 ч. московско време (7 ч. по Гринуич) на 8 март за евакуацията на цивилни, идващи от Киев, както и от градовете Суми, Харков, Чернигов и Мариупол ", разгласи звеното към съветското министерство на защитата, отговарящо за филантропични интервенции в Украйна.

Щабът към съветското министерство на защитата разгласи, че непрекъсната връзка сред Русия и Украйна за продан на информация за евакуацията на цивилните ще бъде открита още в 9,30 ч. московско време , т.е. половин час преди прекъсването на огъня за отваряне на филантропичните коридори, съобщи ТАСС.

Малко преди този момент заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс съобщи, че Организация на обединените нации има потребност от сигурни коридори, с цел да може да даде филантропична помощ в зоните на бойни дейности в Украйна, съобщи Франс прес.

" Цивилните в места като Мариупол, Харков, Мелитопол и на други места обезверено се нуждаят от помощ, изключително от жизненоважни медицински доставки ", съобщи той по време на незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на филантропичната рецесия, подбудена от съветската инвазия в Украйна.

Той прикани страните в спора непрекъснато да щадят живота на цивилните, жилищата и гражданските инфраструктури по време на военните си интервенции . " Това включва и разрешаването на несъмнено прекосяване за цивилните, напускащи непринудено зоните на дейни бойни дейности, в посока, която те пожелаят ", съобщи Грифитс.

" Всички цивилни, които остават или отпътуват, би трябвало да бъдат зачитани и защитавани ", акцентира още Грифитс. Той назова войната в Украйна " един непотребен спор ".

Същевременно непрекъснатата представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд остро разкритикува съветската политика. " Хуманитарната равносметка от войната на президента Путин против Украйна натежава. Деца умират, а хора бягат от домовете си. Защо? ", попита тя. " Малки деца бяха също по този начин съществено травмирани от насилието и разрушението, на което те станаха очевидци до степен, че не могат да приказват. Физическите и психическите контузии от тази война ще бъдат трайни ", акцентира тя и добави, че е ясно, че Путин има проект за грубо отношение към Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР