Русия обяви в понеделник, че е завела наказателни дела срещу

...
Русия обяви в понеделник, че е завела наказателни дела срещу
Коментари Харесай

"Абсолютен имунитет": Русия заведе дело срещу магистратите, наредили ареста на Путин

Русия разгласи в понеделник, че е завела наказателни каузи против магистратите от Международния углавен съд (МНС), които в петък издадоха поради военни закононарушения, осъществени във войната в Украйна.

По-специално съдът уточни депортирането на деца от окупирани региони на Украйна към Русия.

Следственият комитет на Руската федерация образува наказателно дело против съдиите от Международния углавен съд и против прокурор, издали заповеди за арест на съветския президент Владимир Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова, оповестиха съветски медии.

Съдиите, постановили арестите са упрекнати в " съзнателно нелегално задържане " и в " подготовка за нахлуване против представител на непозната страна, ползващ се с интернационална отбрана, за усложняване на интернационалните връзки ", оповестява съветската осведомителна организация " Интерфакс ", като се базира на известие на следствието.

А прокурора на Международния углавен съд, повдигнал обвиняването - за " привличане на умишлено почтено лице към наказателна отговорност, съчетано с нелегално обвиняване на разположение в осъществяване на тежко или изключително тежко закононарушение, както и подготовка за нахлуване против представител на непозната страна ползващи се с интернационална протекция, с цел да усложнят интернационалните връзки ".

 Какво е Международният углавен съд, който желае арест за Путин Какво е Международният углавен съд, който желае арест за Путин

Посочва се, че делото е формирано против прокурора на МНС Карим Ахмад Хан и съдиите Томоко Акане, Росарио Салваторе Айтала и Серхио Херардо Угалде Годинес.

Според съветското разследване наказателното гонене против Путин е нелегално, " защото няма учредения за наказателна отговорност ", а държавните глави се употребяват с " безспорен имунитет " пред непознати страни съгласно Конвенцията за попречване и наказване на закононарушения против лица, предпазени от интернационална отбрана.

 Германия ще арестува Путин, в случай че стъпи на нейна територия Германия ще арестува Путин, в случай че стъпи на нейна територия

Веднага, откакто МНС разгласи заповедта за задържане съветското външно министерство на собствен ред съобщи, че решенията на Международния съд в Хага нямат юридическа мощ за Русия, защото Москва не е член на съда.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков дефинира дейностите на съда като " враждебна демонстрация против съветския президент ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР