Русия обяви създадената от нея Гърция за неприятелска държава, а

...
Русия обяви създадената от нея Гърция за неприятелска държава, а
Коментари Харесай

Ердоган зачерква Гърция: Русия засега не възразява

Русия разгласи основаната от нея Гърция за неприятелска страна, а още по-рано за страна, рискова за съветските туристи. Турция упрекна Атина в нарушение на Лозанския кротичък контракт, подписан през 1923 година, който разрешава делимитирането и демилитаризирането на противоречивите острови в Егейско море, определянето на взаимна сухопътна граница и решаването на казуса с мюсюлманите, останали след размяната на популацията в Гърция. Напрежението пораства сред Москва и Анкара, от една страна, и Атина, която е подбуждана от Съединени американски щати, от друга. Това може да докара до нова гръцко-турска война.

В резултат на това породи обстановка, при която за първи път в историята Русия може да не желае да отбрани от турците Атина, която се пробва да завоюва благоволението на кредиторите си и да реши проблемите си със сигурността, като поддържа враговете на Русия и даже прави измама против православието.

През седемте години от живота ми в Гърция непрестанно чувах тази програмна фраза:

" Имасте ортодокси, имасте мази ". - " Ние сме православни, ние сме дружно. "

Обикновените хора мислят по този метод даже и през днешния ден, изключително възрастните хора. Но гръцкият прозападен хайлайф (в Гърция на практика няма друг), плюещ върху богатите исторически и религиозни обичаи на двустранните връзки, не мисли по този начин, трансформирайки се в ясна илюстрация на поговорката:

" Чийто самун дъвчем, тази ария пеем ".

Разбира се, руско-гръцките връзки, даже и в чисто религиозната сфера, в никакъв случай не са били безоблачни и от време на време засенчени от съществени несъгласия. Например извънредно отрицателната реакция в Гърция към идеологията и политиката на панславизма през 19 век.

Или за съперничеството за Константинопол. И въпреки всичко гърците са може би единственият народ в Европа, който в никакъв случай не е воювал с Русия, който се е опитал да помогне на руснаците в сложни времена, без значение дали става дума за Кримската или Втората международна война.

Така гърците показаха благодарността си за освобождението си от турско робство, помощта на Русия в построяването на тяхната страна, почнала с злодейство, помощ за разширение на територията на страната, опцията да живеят добре и да просперират в царска Русия, както и траялата епохи поддръжка на Русия поддръжка за гръцката черква.

Как е в този момент?

Сега, уви, това е в предишното. Атина гони голям брой съветски дипломати, оказва помощ на Украйна с оръжие, гръцката черква поддържа украинските разколници. И всичко това се прави „ поради страха юдейски “, тъй като гръцките управляващи извънредно се опасяват от укрепнала Турция, която от дълго време е надраснала рамките на Лозанския кротичък контракт, и са подготвени да употребяват даже дявола за антитурски цели.

Пред нас е типичен образец за това по какъв начин една дребна страна се пробва да въвлече международна мощ в своята борба (териториални проблеми, битка за енергийни ресурси) с по-силен комшия, който е изпаднал в недружелюбност.

С претекста, че сега ползите на великана и джуджето съответстват. Щетите от сходен курс върху връзките с значими трети страни, даже като Русия, се подценяват в името на моментни мислени дивиденти.

За атинските политици и военни всичко е доста просто: в случай че гърците имат проблеми с турците, а турците, които са в партньорство с руснаците, са в спор с американците, тогава нищо не пречи на гърците да създадат последните главен съдружник, плюещ всичко останало.

Атина към този момент скочи, само че това е единствено началото

До какво на процедура води сходна политика, в действителност демонстрираха събитията от последните дни. Гърция попадна в листата на неприятелските (евфемизъм за думата враждебни) страни за Русия:

" Извършващи вражески дейности, ориентирани против съветски дипломатически и консулски представителства в чужбина ".

Тези страни са с предел на дипломати и локални чиновници, тъй че в този момент не може да се приказва за развиване на двустранните връзки при продължение на сегашната политика.

Туристите от Русия, с помощта на които гръцкият туристически бранш, гръбнакът на нейната стопанска система, в миналото просперираше, също получиха предизвестие. Руският дипломат в тази страна Андрей Маслов предизвести преди месец по Россия 24:

" Гърция престана да бъде страна, удобна за летуване. След 24 февруари вълната от русофобия в медиите не отслабва и се подклажда от политическото управление на страната. Буквално всеки ден чуваме антируски изказвания и всичко това основава неподходяща атмосфера. "

Според него опасността идва на първо място не от гърците, а от украинците националисти - както непрекъснатите поданици на страната, по този начин и така наречен бежанци.

" Фактите са ни известни. Жертвите постоянно ни звънят в посолството ", добави дипломатът.

Турски възгледи за Гърция

Разбира се, Русия няма да работи против Гърция, да пожелае зло на гърците, макар че американските бази в развой на създаване и рационализация в Северна, Централна и Южна Гърция, както и в Крит, съставляват директна опасност за нас. Те се употребяват интензивно в украинския спор и за нанасяне на щета на Русия в Сирия. За гърците ще се грижи друга Немезида.

През 2023 година в Турция ще се проведат президентски избори, които сегашният президент Реджеп Тайип Ердоган разчита да завоюва. В икономическата част той няма с какво да се похвали, изключително във външната политика също. Това значи, че той ще се нуждае от избран " кон ", с цел да резервира, все пак, поста си.

И наподобява, че го е намерил. Това е " съзнателно нарушаване " от страна на Гърция на наредбите на Лозанския кротичък контракт, подписан преди 99 години. А точно военното асимилиране от гърците на прилежащите на Турция острови и нарушаването на правата на " турското национално малцинство " в Тракия.

Има ли асоциации? Ердоган, несъмнено, малко хитрува: в Тракия от дълго време няма " турци ", има славяни мюсюлмани. Но това не трансформира доста нещата - там има стилен ислямски анклав, а благосклонностите на локалните мюсюлмани, несъмнено, са на страната на Турция, която те избират пред упадъчната Гърция и по тази причина с наслада ще посрещнат турските " освободители ".

" Турция не може да одобри сходна обстановка, която опонира на правилата на добросъседство и обвързване с договорености. Анкара е решена да постави всички старания за определяне на дълготраен мир и непоклатимост в района, както и да подсигурява правата на турския народ ", Ердоган бе представен от Анадолската организация да споделя неотдавна, че гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис " към този момент не съществува " за него.

Ситуацията е ненапълно сходна с гръцките острови в Егейско море, прилепнали към турския бряг. Гърците са показани на тях най-вече от възрастни хора, а най-активната категория от популацията са заседналите там и непрекъснато идващи " бежанци ", основно от мюсюлмански страни. Турците не без причина им помогнаха да влязат в Европейски Съюз. Това е по този начин да се каже " групата за напреднали ".

Мигрантите непрестанно се оплакват, че гърците се отнасят неприятно с тях, само че в това време се държат не като молители и посетители, а като окупатори.

Уви, Лесбос, Хиос, Самос, Кос и някои други гръцки острови, да не приказваме за Кастелоризо, може да станат турски в обозримо бъдеще. Ердоган не на вятъра дава обещание да " укрепи позицията на Турция по районните въпроси ", " да постави всички старания за определяне на дълготраен мир и непоклатимост в района ". Траен мир в неговите очи е турският свят.

Ердоган дава обещание да " укрепи позицията на Турция в районните въпроси ". Снимка: Kafeikoik/Shutterstock.com

Пакт с дявола

В тези условия Гърция (оспорваща на Турция правото на колосални залежи на въглеводороди в противоречиви води, постоянно ситуирани покрай турския бряг) вижда единственото избавление за себе си в тези условия в цялостното послушание на политиката на Съединени американски щати. Включително и на антируския фронт.

Да се скрият зад американските бази от турската опасност и да модернизират оръжията на своята огромна, само че остаряла войска за сметка на американски и други западни доставки.

Само преди дни гръцкият министър на националната защита Никос Панайотопулос и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разискаха военната помощ за Украйна, обстановката в Средиземно море, провокациите от страна на Турция и вероятността Атина да придобие най-новите изтребители-бомбардировачи F-35 в Пентагона, заяви гръцкият ефирен канал ERT1.

Остин по-специално благодари на Панайотопулос за неговата „ основна поддръжка “ за Украйна. Съединените щати интензивно употребяват Гърция за напън върху Турция на Ердоган. В края на юни 2022 година Гърция, която преди този момент, макар че беше член на НАТО, интензивно закупуваше съветско оръжие, изпрати публично писмо с искане, в което изиска 20 F-35, както и опция за закупуване на спомагателни 20 такива самолети.

Страхотни позиции в Атина, която обновява флота си в светлината на турската опасност, има и Франция, чиито бизнес и политически връзки с Турция от огромните сили са минимални.

През февруари гръцкото външно министерство стачкува пред Турция поради изказвания, които слагат под въпрос нейния суверенитет над островите в Егейско море.

По-специално, те разискаха изказвания по отношение на casus belli при положение на разширение на гръцките териториални води от 6 на 12 морски благи, турско-либийския меморандум, допускащ на Анкара да претендира за спомагателни залежи на енергийни запаси в Средиземно море, и доктрината „ Синя татковина “ (за принадлежността към Турция на островите, както и голяма част от континенталния шелф и водите в Егейско море).

Ето за какво Панайотопулос споделя, че американските бази в Гърция ще съществуват за " несигурно време ", че разширението на съдействието със Съединените щати във военната област се основава на " общи ползи ", и е от изгода, споделят те, и за двете страни и има " стратегическа вероятност ".

Наистина, американската база в залива Суда на Крит разрешава на американците да ремонтират самолетоносачи и да доставят своите военни кораби в Източното Средиземноморие, където нямат такова второ оборудване.

А нови бази в Централна и Северна Гърция, изключително в Александруполис, разрешават да се приближат до Черноморския район, да управляват съществуващи, в развой на създаване и обещаващи енергийни коридори, на първо място Трансадриатическия газопровод TAP и продължението на газопровода Турски поток от Русия към страните от Южна Европа.

Съгласете се, че Москва имаше доста аргументи още по-рано да разгласи Гърция, където американците ще се реалокират от Турция, в случай че Ердоган им покаже вратата и където от десетилетия се съхраняват американски атомни бомби, за неприятелска страна.

Какво от това?

Така в " сухия излишък " имаме следното. Гърция се трансформира в пионка в подривните дейности на Съединени американски щати против Русия и Турция, а когато Вашингтон още веднъж " изхвърли " Атина, както в миналото с Кипър, страната ще остане без другари, подготвени да оказват помощ.

Припомняме, че по време на турската инвазия в Кипър през 1974 година Вашингтон зае страната на Анкара, а не на Атина, където тогава бяха на власт неговите директни поддръжници, „ черните полковници “. Американците с един патрон убиват два заека: хем засмукват Турция, която отново ще им е в изгода, в случай че съумеят да се отърват от упорития Ердоган и от дискредитирания към този момент непотребен им гръцки режим.

Който се съгласи да бъде американска пешка - имаме свеж образец в лицето на Украйна - не би трябвало да се учудва на това. Винаги е по този начин. Какво би трябвало да направи Русия в тази обстановка?

Да избави проамериканското гръцко държавно управление, предаващо Русия даже във връзка с православието? Разбира се, че не. Без смирение, поправяне на неточности и смяна на курса, дано на Атина " оказват помощ " сегашните й другари, които знаят по какъв начин да го създадат. И с какви последици. Едва след подобен трус Гърция ще помъдрее.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР