Русия обяви днес, че мирните преговори с Украйна не са

...
Русия обяви днес, че мирните преговори с Украйна не са
Коментари Харесай

Няма достатъчен напредък за лидерска среща, смята Кремъл

Русия разгласи през днешния ден, че мирните договаряния с Украйна не са напреднали задоволително за лидерска среща и че позицията на Москва за статута на Крим и Донбас остава непроменена, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

" Проектоспоразумението не е готово да бъде предадено до среща на върха ", съобщи основният съветски договарящ Владимир Медински в Телеграм: " Повтарят още веднъж и още веднъж: Руската позиция за Крим и Донбас остава непроменена ".

Двете страни организират периодически договаряния след началото на съветската инвазия на 24 февруари, само че към този момент няма пробив.

Медински съобщи, че Украйна е почнала да показва по-реалистичен метод към мирните договаряния. И означи, че Украйна се е съгласила, че ще бъде неутрална, няма да има нуклеарни оръжия, няма да се причислява към военни блокове и да приема непознати военни бази.

Но по въпроса за анексирания Крим и така наречен Донбаски републики, приети от Москва за самостоятелни, прогрес няма, уточни основният съветски договарящ.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР