Русия обяви, че нейните сили са напреднали в Бахмут, докато

...
Русия обяви, че нейните сили са напреднали в Бахмут, докато
Коментари Харесай

Русия съобщи за напредък в битката за Бахмут, Украйна каза, че държи фронта

Русия разгласи, че нейните сили са напреднали в Бахмут, до момента в който украински върховен пълководец сподели, че неговите сили държат фронта в града, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата заяви, че съветските сили са се укрепили в два блока в западните квартали, а въздушнодесантни елементи обезпечават подкрепления на север и юг. Русия счита Бахмут за основна точка за нахлуване в източна Украйна.

Командващият украинските сухопътни войски Олександър Сирски разгласява в " Телеграм " фотоси, на които той и трима мъже без униформи гледат карта с надпис " Фронтова линия на Бахмут. Нашата защита продължава ".

" Ние удряме врага, постоянно ненадейно за него и продължаваме да направляваме стратегически линии ", е написал украинският командващ, представен от " Ройтерс ".

Агенцията не е могла да удостовери информацията за развиването на бойното поле.

Ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений от Бахмут. Киев неколкократно отхвърли изказванията, че украинските сили се отдръпват от там

Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде обещание отбраната на града да бъде удържана. " За нас е невероятно да се откажем от Бахмут, тъй като това ще разшири борбата и ще даде късмет на съветските сили и Вагнер да завземат още наши земи ", сподели Зеленски в изявление за телевизионния канал " Ал Арабия. ", оповестено в неделя.
Назначеният от Русия началник на украинската Херсонска област отхвърли през вчерашния ден известие на Американския институт за проучване на войната, съгласно което украинските сили са заели позиции по източния бряг на река Днепър.

Владимир Салдо написа в своя " Телеграм " канал, че на левия (източния) бряг на Днепър няма противников сили и че съветската войска изцяло управлява тази територия.

 Експерт: Зимната атака на Русия в Украйна е цялостен неуспех Експерт: Зимната атака на Русия в Украйна е цялостен неуспех

Наталия Хуменюк, която е представител на южното украинско командване, нито отхвърли, нито удостовери тази информация.

В неделя съветските сили са направили многочислени офанзиви в градовете Авдеевка и Бахмут, съобщи ДПА, като се базира на украински длъжностни лица.

Силите на Киев са отблъснали общо към 45 офанзиви, заяви украинският общоприет щаб. За съветски офанзиви се оповестява и в Мариинка.

Според украинския общоприет щаб 35 села в Херсонска област са били обстрелвани от съветската артилерия.

Руски военни пък оповестиха за украински артилерийски офанзиви в Донецк и региона на Донбас, оповестява ДПА.

Руската войска се готви да щурмува източния град Вухледар, оповестява още организацията, като се базира на украински военни. Намиращ се в югозападната част на Донецка област, градът е подложен на тежък обстрел през последните дни, съобщи районният боен представител Алексей Дмитрашковский. Само в събота градът е бил нападнат шест пъти от съветските Военновъздушни сили, сподели той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР