Русия обяви, че гони 60 американски дипломати, които се намират

...
Русия обяви, че гони 60 американски дипломати, които се намират
Коментари Харесай

Русия гони 60 американски дипломати, иска среща на ОЗХО

Русия разгласи, че гони 60 американски дипломати, които се намират в страната. Това заяви на конференция съветският външен министър Сергей Лавров, предадоха международните осведомителни организации.

Също по този начин се закрива консулството на Съединени американски щати в Санкт Петербург.

 Организация на обединените нации предизвести за заплаха от повторение на Студената война
Организация на обединените нации предизвести за заплаха от повторение на Студената война

Случаят Скрипал обтегна връзките сред Запада и Русия

По думите му, американският дипломат в страната Джон Хънтсман е бил извикан в съветското външно министерство, където зам. министърът Сергей Рябков го е срещнал с решението.

Това се прави в отговор на американските дейности и ще бъде приложено и към останалите страни, експулсирали съветски дипломати.

Лавров дефинира като тъпо и преждевременно обвиняването, че Москва стои зад отравянето на Сергей Скрипал, а ограниченията на Запада към страната му жигосах като насмешка с интернационалното право.

Също по този начин Москва упорства за среща на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), която да се организира на 2 април. Целта е да се откри истината по случая.

 Москва: „ Доказателството” на Лондон за Скрипал е международна имитация
Москва: „ Доказателството ” на Лондон за Скрипал е международна имитация

Англия нарушава интернационалното право

Близо 30 страни в символ на взаимност с Англия взеха решение да изгонят общо повече от 100 съветски дипломати.

Припомняме, че до това се стигна поради " случая Скрипал ". Отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия обтегна връзките сред Лондон и Москва.

Министерството на външните работи на Русия заяви по-рано, че Англия нарушава интернационалното право с отхвърли си да даде информация за дъщерята на отровения някогашен съветски сътрудник Сергей Скрипал.

#Russia to expel 60 #USdiplomats, close a #USconsulate: Foreign Minister #SergeiLavrovhttps://t.co/Kz8r6FKSrR pic.twitter.com/KrBqzOFDNe
— DT Next (@dt_next) 29 март 2018 година

Говорителят Мария Захарова съобщи, представена от съветски медии, че за четвърти път Русия се обръща към Англия по формалните канали с предложение за съдействие в следствието на обстановката със Скрипал. Тя разясни, че съответните ноти на съветското посолство в Лондон са изпратени на 6,13,14 и 22 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР