Русия обяви, че е отблъснала рано тази сутрин украински атаки

...
Русия обяви, че е отблъснала рано тази сутрин украински атаки
Коментари Харесай

Литва затваря гранични пунктове с Беларус

Русия разгласи, че е отблъснала рано тази заран украински офанзиви с 20 дрона по цели в Крим.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11436
Няма потърпевши и вреди.

До момента няма коментар от страна на Украйна. Същевременно Франция осъди съветските ракетни удари по цивилни в Украйна, при които беше убито дете, и даде обещание да усили военната си поддръжка Киев. В обичайното си видеобръщение украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи, че страната му работи интензивно за създаването на различни направления за експорт на зърно.

На този декор Литва разгласи проектите си да затвори два от общо шестте гранични пункта с Беларус, разяснява Българска национална телевизия

" Не рискувайте Вашата сигурност - не пътувайте до Беларус. Може да не съумеете да се върнете " - това гласи текстът на билборд на литовско-беларуската граница. Министерството на външните работи на Литва предизвести, че даже хората, които не са свързани с политиката или държавните институции могат да станат обект на разузнаването на Беларус.

Въпреки рекомендацията, на границата има непрекъсната опашка от коли.

Валентина се връща от пазар в Беларус: " Много е на ниска цена. Ако се отиде по-навътре в страната олиото коства едно евро, както и други артикули. Ще е в действителност тъпо, в случай че затворят границата. "

По данни на литовската работа за граничен надзор към 96 хиляди литовци са минали през юни, и 80 хиляди през май, като тези данни може да са даже по-ниски.

" Много хора отиват в Беларус пешком, с цел да пазарят, изключително в безмитните магазини. Други са с коли - отиват и се връщат след пазар ", сподели Мариус Гарукас, от граничния надзор на Литва.

Въпреки влошените взаимоотношения поради спора в Украйна, Беларус не желае визи за пътуващите от балтийските страни. Литва, Латвия, Естония и Полша обаче преглеждат режима в Беларус като опасност поради наличието там на съветската наемническа компания " Вагнер ". В отговор на 18 август Литва затваря два от шестте си гранични пункта с Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР