Русия обяви, че днес нейните сили са поели пълен контрол

...
Русия обяви, че днес нейните сили са поели пълен контрол
Коментари Харесай

Русия обяви, че завладяла още един украински град, който е железопътен възел

Русия разгласи, че през днешния ден нейните сили са поели цялостен надзор върху украинския град Лиман – железопътен възел в региона на Донецк, което ще спомогне за подготовка на идващия стадий от офанзивата на Кремъл в Източен Донбас, предава Ройтерс.

От няколко дни украинските и съветските сили се сражаваха за Лиман. Градчето е на 40 километра западно от Северодонецк – най-големият град в Донбас, който още е под украински надзор, само че към този момент е подложен на масирана офанзива от съветските сили.

Железопътният възел Лиман отваря пътя към огромните градове Славянск и Краматорск, отбелязва Франс прес.

„ В резултат на взаимните дейности на поделения на милицията на Донецката национална република и съветските въоръжени сили град Лиман беше изцяло освободен от украинските националисти “, съобщи в особено известие съветското министерство на защитата, потвърждавайки направеното предния ден известие от проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Губернаторът на Луганска област, която дружно с Донецка съставлява целия район на Донбас, сподели през вчерашния ден, че съветските войски са влезнали в Северодонецк, който е фокус на основната съветска атака. Настъплението на руснаците демонстрира смяна в динамичността на войната, отбелязва Ройтерс.

Въпреки че съветските сили, нахлули в Украйна на 24 февруари, не съумяха да завладеят Киев в началния стадий на спора, те бележат муден, само че непрекъснат прогрес в Донбас, огромни елементи от който към този момент бяха следени от подкрепяните от Москва сепаратисти преди войната.

Тактиката включва масирани артилерийски бомбардировки и въздушни удари, които опустошават огромни и дребни украински селища.

Също през днешния ден Русия заяви, че е употребила ракетни удари, с цел да унищожи украински командни постове в Бахмут и Соледар. Двата дребни града са на значим път, който е на югозапад от Лисичанск и Северодонецк.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили сподели през днешния ден, че през последните 24 часа украинските сили са отблъснали 8 набези в Донецк и Луганск. Руските офанзиви са включвали артилерийски удари в региона на Северодонецк, само че „ без триумф “, уточни украинският общоприет щаб.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР