Русия обяви 27 испански дипломати за персона нон грата, съобщи

...
Русия обяви 27 испански дипломати за персона нон грата, съобщи
Коментари Харесай

Русия гони испански и италиански дипломати

Русия разгласи 27 испански дипломати за личност нон грата, заяви Българска телеграфна агенция, като се позова на съветското министерство на външните работи.

То заяви през днешния ден, че е извикало испанския дипломат в Москва Маркос Гомес Мартинес, с цел да бъде осведомен за взетото решение.

Миналия месец Испания сподели, че гони към 25 съветски дипломати и чиновници на посолството в Мадрид.

Други страни от Европейския съюз също започнаха аналогични ограничения.

Русия реши също да експулсира 24 сътрудници на италианското посолство в Москва в отговор на изгонването на съветски дипломати от Италия, съобщи говорителката съветското министерство на външните работи Мария Захарова.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Русия е оповестила за личност нон грата и 24 чиновници на френското посолство като ответна мярка на експулсирането на съветски дипломати от Париж.

Премиерът на Италия Марио Драги дефинира изгонването на италиански дипломати като " неприятелски акт ", съобщи Ройтерс. " Това изрично не би трябвало да води до спиране на дипломатическите канали, тъй като те са средството, посредством което може да бъде реализиран мир, а ние желаеме тъкмо това ", сподели Драги. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР