Русия обвини Вашингтон, че умишлено забавя издаването на визи за

...
Русия обвини Вашингтон, че умишлено забавя издаването на визи за
Коментари Харесай

Русия обвинява САЩ в умишлено забавяне на визите за нейни представители

Русия упрекна Вашингтон, че съзнателно забавя издаването на визи за съветски публични лица, пътуващи до Съединени американски щати, нещо, което съгласно нея може в допълнение да навреди на към този момент обтегнатите връзки, оповестява " Ройтерс ".

Посолството на Съединени американски щати в Москва не издаде визи на съветска делегация от чиновници на финансовото министерство, която е трябвало да участва на интернационална конференция за ръководство на одита във Вашингтон на 3 декември, прецизираха от съветското посолство във Вашингтон.

Посолството на Съединени американски щати не е дало отговор незабавно на обвиняванията. Но в предишното то е казвало, че консулският му отдел е непълен, откакто Москва му подреди внезапно да редуцира чиновниците си в Русия през 2017 година по време на огромен дипломатически спор сред двете страни.

Руското посолство съобщи, че не счита, че американските визи за съветски жители са били забавени поради дефицит на личен състав.

" Ние сме обезпокоени от неналичието на воля на Държавния департамент да подсигурява вярната работа на своите лични консулски организации под неоснователен претекст ", акцентираха от съветското посолство в изказване.

" Подобни дейности от страна на американските управляващи водят до по-нататъшно утежняване на така и така обтегнатите връзки сред двете страни ", прибавиха съветските представители.

През септември Русия привика почитан американски посланик в символ на митинг против неприемливия отвод на Вашингтон да издаде визи за членове на съветска делегация, отиващи на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР