Русия обвини Украйна в опит за атака с дронове срещу

...
Русия обвини Украйна в опит за атака с дронове срещу
Коментари Харесай

Москва: Киев атакува с дронове Кремъл. Путин е невредим

Русия упрекна Украйна в опит за офанзива с дронове против Кремъл, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Кремъл офанзивата е била осъществена тази нощ (нощта на вторник против сряда) и е била отразена.

Руският президент Владимир Путин е незасегнат.

 

Опитът е бил осъществен с два дрона, които са свалени.

Дроновете са обезвредени вследствие на подхванати дейности от военните и спецслужбите. Те са били извадени от строя чрез радиолокационна интервенция. Няма потърпевши от осколките, след дроновете са се разрушили, няма нанесени и материални вреди, прецизира Кремъл.

Ежедневният работен график на Путин не е претърпял смяна и продължава в нормален режим, посочи пред медиите представителят на президента Дмитрий Песков.  " Путин не е бил в Кремъл по време на опита за нахлуване от украински дронове ", разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков за РИА Новости. Той прецизира, че президентът работи в резиденцията си в Ново-Огарьово.

Руската страна си резервира правото да отвърне с ответни ограничения тогава, когато и където сметне за належащо, означават в формалното известие от Кремъл. Руските управляващи правят оценка опитите като терористичен акт и нападение против президента.

 

Според известия в съветските медии части от дроновете са паднали на територията на Кремъл. 

 

Според съветските държавни медии появилия се нощес дим над Кремъл е резултат от офанзива с украински дронове.

 

Междувременно се появи и видеозапис, за който се допуска, че е изработен в нощта на офанзивата с дрон. На фрагментите се вижда бял пушек, който се издига от една от постройките на Кремъл.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР